Acasa Actualitate Guvernul pregătește o lege prin care românii pot opta pentru pensionarea la 70 ani. La stat, nu va mai putea cumula salariul cu pensia

Guvernul pregătește o lege prin care românii pot opta pentru pensionarea la 70 ani. La stat, nu va mai putea cumula salariul cu pensia

Publicat de Radu SÎRBU

Ministrul Raluca Turcan a anunțat faptul că Ministerul Muncii pregătește un proiect de lege care oferă opțiunea pensionării la 70 de ani, celor care doresc acest lucru. Aceasta a mai adăugat că angajații de la stat ar putea avea posibilitatea de a alege pensionarea la termen sau sa continue munca până la 70 de ani, dar nu se va putea cumula salariul cu pensia.

„Vârsta de pensionare va fi atinsă într-un proiect pe care noi îl pregătim la minister şi pe care îl vom discuta cu partenerii sociali şi cu toţi cei care vor fi implicaţi – să existe opţiunea pensionării la 70 de ani şi această opţiune să fie cumulată cu optarea, după vârsta standard de pensionare, între pensie şi salariul la stat”, a spus Turcan într-o conferință de presă.

”Fie pensie și opțiunea de a se pensiona la 70 de ani, fie să aleagă partea de salariu”, a adăugat ea, precizând că acest lucru este valabil pentru angajații din sistemul de stat.

Declarația a fost făcută în contextul în care Turcan a anunțat că Ministerul Muncii va începe recalcularea pensiilor în baza unei noi legi. În următoarele 18 luni vor fi evaluate cinci milioane de dosare de pensie, a precizat ea.

Sursa: digi24.ro

Related Articles

Leave a Comment