Acasa Actualitate La Năsăud, primesc venitul minim garantat 54 de familii, cu un total de 161 de beneficiari

La Năsăud, primesc venitul minim garantat 54 de familii, cu un total de 161 de beneficiari

Publicat de Radu SÎRBU

Năsăudenii care vor primi în acest an venit minim garantat au de efectuat în acest mai multe ore de muncă în folosul comunităţii. În şedinţa de miercurea trecută, consilierii locali au aprobat proiectul vizând planul de acţiuni şi lucrări de interes local privind venitul minim garantat. Potrivit reglementărilor legale în vigoare, pentru sumele primite ca ajutor de la stat, una dintre persoanele majore, apte de muncă, din familiile beneficiare are obligaţia de a presta lunar acţiuni sau lucrări de interes local.

Aceste persoane sunt repartizate de primărie să presteze diferite lucrări. Printre aceste lucrări programate se numără: lucrări de salubrizare şi deszăpezire, greblat, adunat resturi vegetale de pe spaţiile verzi şi alei, curăţat zăpada de pe alei şi trotuare, executat gropi şi plantat pomi, pregătirea terenului aferent pentru plantat flori şi gazon, activităţi de grădinărit, măturat alei, văruit arbori, lucrări de protejare a vegetaţiei pe timpul iernii, vopsit borduri etc.

La această oră, în evidențele aferente Serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Năsăud figurează 54 de familii, mai precis 161 de beneficiari ai venitului minim garantat (dintre care 98 de copii). Din aceștia, 46 sunt apți de muncă. Prestarea de muncă în folosul comunității se face în funcție de retribuția cuvenită drept ajutor de la stat.

Related Articles

Leave a Comment