Acasa Actualitate Autospeciala pentru stingerea incendiilor de pădure alocată județului BN a ajuns la Secția de Pompieri Năsăud

Autospeciala pentru stingerea incendiilor de pădure alocată județului BN a ajuns la Secția de Pompieri Năsăud

Publicat de Radu SÎRBU

De astăzi, pompierii din Năsăud se pot mândri că au în dotare singura autospecială de stingere a incendiilor de pădure din Bistrița-Năsăud. Evenimentul se încadrează unui proiect pilot derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu fonduri europene în 10 județe, respectiv: Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Sălaj, Cluj și Maramureș.

Autospeciala pentru intervenții la incendii de pădure este un vehicul de construcție specială care dispune de instalații, echipamente și accesorii destinate limitării și stingerii incendiilor, iar capabilitățile off-road permit intervenția în zone greu accesibile.

Autopompa dispune de tracțiune integrală (4×4), o capacitate de a transporta 3.000 litri apă, precum și un tun de refulare care permite stingerea incendiilor de la o distanță de siguranță, fără a expune personalul sau tehnica de intervenție. Dotarea vehiculului permite alimentarea cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri, etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj mai ales atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de sursele cu presiune (hidranți).

Related Articles

Leave a Comment