Acasa Administrație Cei peste 200 de elevi din Târlișua reîncep cursurile într-o şcoală modernizată la standarde europene

Cei peste 200 de elevi din Târlișua reîncep cursurile într-o şcoală modernizată la standarde europene

Publicat de Radu SÎRBU

De lunea viitoare, cei 212 de elevi de la școala din comuna Târlișua se vor întoarce fizic la cursuri, pentru începutul cel de-al doilea semestru al acestui an şcolar, într-o clădire modernizată şi dotată la standarde europene. După cum ne-a declarat, astăzi, primarul Vlăduț Purja, unitatea de învățământ din satul reședință de comună a fost modernizată în totalitate printr-un proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

După ce în toamna trecută, școala din Agrieș a fost dată în folosință complet modernizată, iată că acum ca același lucru să se întâmple și cu școala din Târlișua, acolo unde am creat condiții excelente pentru desfășurarea actului didactic. Pot spune că ne-am arătat preocupați de viitorul copiilor din comuna noastră și prin faptul că recent am achiziționat un nou microbuz școlar, iar în semestrul care va începe de luni, 8 februarie, vom implementa proiecte prin care școala va beneficia de tablete școlare și abonament la internet, de materiale de igienă, mănuși, măști de protecție și termometre, investiții susținute din fonduri europene”, ne-a declarat primarul Vlăduț Purja.

De condițiile noi create la școala din Târlișua ne-am convins la fața locului, ghid fiindu-ne, directorul școlii din Târlișua, prof. Mihai Forai.

Suntem întru totul de acord cu spusele primarului cum că cea mai bună investiţie pe care poate să o facă o comunitate este în copii pentru că ei sunt viitorul. Resursa umană se modelează în şcoli, iar investiţiile în unităţile de învăţământ sunt esenţiale în vederea pregătirii copiilor pentru viitor. Nu trebuie uitat nici efortul cadrelor didactice din comună, care prin profesionalismul lor au ridicat gradul de performanţă al şcolilor”, ne-a spus profesorul Mihai Forai.

Related Articles

Leave a Comment