Acasa Actualitate În 13 din cele 59 de unități administrativ-teritoriale din BN, de luni, școala reîncepe în scenariul galben

În 13 din cele 59 de unități administrativ-teritoriale din BN, de luni, școala reîncepe în scenariul galben

Publicat de Radu SÎRBU

Ministerul Educației a publicat, astăzi, lista localităților din fiecare județ, împreună cu scenariul în care se încadrează, pentru ca elevii, profesorii și părinții să cunoască scenariul în care se află școlile, în contextul redeschiderii școlilor de luni, 8 februarie.

Potrivit Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, lista publicată cuprinde 3.181 unități administrativ-teritoriale (UAT), cu scenariul în care se încadrează fiecare. Sunt 149 de localitati în scenariul roșu, 903 localitati în galben, 3.181 în verde. 24 vor face cursuri exclusiv online, pentru că au rata peste 6 la mia de locuitori.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, din cele 59 de UAT-uri, un număr de 13 se încadrează scenariului galben (mai precis: Silivașu de Câmpie, Ciceu Giurgești, Bistrița, Budești, Negrilești, Șintereag, Lechința, Matei, Ilva Mică, Căianu Mic, Rodna, Beclean și Leșu) iar restul celui verde.

Cele trei scenarii pentru redeschiderea școlilor în 8 februarie

*scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori
*scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori
*scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori

Există trei scenarii realizate de autorități în funcție de care elevii ar urma să revină fizic în bănci. În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Related Articles

Leave a Comment