Acasa Actualitate Noua administrație năsăudeană, cu termene precise pentru demolarea vechilor magazii dintre blocuri în vederea transformării în spații de joacă, spații verzi și parcări

Noua administrație năsăudeană, cu termene precise pentru demolarea vechilor magazii dintre blocuri în vederea transformării în spații de joacă, spații verzi și parcări

Publicat de Radu SÎRBU

Noua conducere a orașului Năsăud continuă demersurile pentru transformarea cartierului de blocuri Grăniceri-Sud într-o zonă cu un aspect mult mai plăcut decât cel actual, unul în care amplasamentele perimatelor magazii de lemne vor fi transformate în spații de joacă, spații verzi și parcări. În acest sens, pentru a continua munca începută de vechea administrație locală, deja au fost trimise înștiințări proprietarilor pentru demolarea cu termenul aferent. Anunțul a fost făcut în această seară de către primarul Dorin Vlașin, în paralel cu publicarea hărții cu zonele ce vor implica înnoirea.

Dragi năsăudeni,

În cartierul de blocuri din orașul nostru avem încă foarte multe probleme care nu au fost rezolvate. Una dintre cele mai sesizate dintre ele este reprezentată de cele peste 500 de construcții cu caracter provizoriu care au fost construite începând cu anii ’90. Garajele, magaziile și chioșcurile și-au dovedit utilitatea de-a lungul anilor deoarece toate apartamentele se încălzeau cu sobe și era nevoie de locuri de depozitare a lemnelelor de foc. După branșarea cartierului de blocuri la rețeaua de distribuție a gazelor naturale toate construcțiile care acum sunt inestetice au devenit locuri de depozitare a lucurilor de care nu mai avem nevoie și în cele mai multe dintre cazuri, în timp, au devenit adevărate focare de infecție.

Prin intermediul aplicației City Health, mulți năsăudeni ne-au transmis toate aceste detalii pe care le-am luat și noi la cunoștință în vizitele pe care le-am făcut în zonă. Apreciem colaborarea dumneavoastră și vreau să vă asigur că întreaga echipă a Primăriei muncește pentru comunitatea noastră!

Săptămâna aceasta 132 de proprietari care dețin magazii cu caracter provizoriu pe terenul aflat în spațiul public administrat de primărie (cel marcat pe hartă cu verde) au primit înștiințare cu privire la ordinul de demolare și termenul până când acest lucru trebuie să se întâmple (31 martie 2021). De asemenea, în următoarele săptămâni și proprietarii care dețin construcții provizorii în zona marcată pe hartă cu roz vor primi înștiințările cu ordinul de demolare. Transformarea viitoarelor zone eliberate în spații de joacă, spații verzi sau parcări este un proiect de anvergură care se va desfășura pe parcursul următorilor ani.

Este important de menționat că unele dintre zonele pe care se află construcțiile provizorii au situație juridică incertă și, din acest motiv, nu se pot accesa fonduri europene pentru proiecte de regenerare urbană. Toate lucrările care au avut loc până acum au fost finanțate exclusiv din bugetul local și, obligați de împrejurări, suntem constrânși să procedăm la fel. Cu toate acestea, sunt covins că locuitorii cartierului de blocuri, alături de angajații Primăriei, vor da acestei zone un aspect mult mai plăcut decât cel cu care ne-am obișnuit până acum.

Vă mulțumesc pentru solidaritate, răbdare și implicare!”, a ținut să transmită edilul orașului Năsăud.

Related Articles

Leave a Comment