Acasa StiriPolitic Deputatul Bogdan Ivan, proiect legislativ pentru creșterea alocației de hrană în spitalele din România

Deputatul Bogdan Ivan, proiect legislativ pentru creșterea alocației de hrană în spitalele din România

Publicat de Radu SÎRBU

La trei săptămâni după ce a abordat subiectul în cadrul unei conferințe de presă, creșterea alocației de hrană în spitale a fost materializată de către deputatul PSD Bogdan Ivan în cadrul primei inițiative legislative a proaspătului parlamentar.

Astăzi am depus prima mea inițiativă legislativă în calitate de deputat al județului Bistrița-Năsăud, pentru creșterea la 40 de lei a plafonului alocației de hrană pentru bolnavii din spitale. Acum, statul alocă 10 lei (adică 2 euro) pentru trei mese pe zi. O sumă ridicolă, care nu face decât să adâncească agonia unui bolnav, care se simte umilit, abandonat, batjocorit și sleit de puteri în fața unui meniu de 3 lei.

Așa cum am promis, am lucrat alături de colegii mei deputați PSD și specialiști din sistemul sanitar la o formă a legii care să acorde alocația de hrană din prima zi a internării și care să anuleze plafonul maxim de 10 lei/zi/bolnav.

Ca deputat al județului Bistrița-Năsăud am obligația de a mă lupta pentru demnitatea fiecărui român care ajunge în orice spital al țării. Alocația de hrană de astăzi este o batjocură, nefiind nici măcar indexată cu procentul inflației, cum ar fi logic. Nevoile nutriționale ale unui bolnav sunt deosebite, iar mulți dintre ei au un regim special, care, categoric nu poate fi realizat de niciun maestru bucătar având la dispoziție doar 10 lei. Fotografiile revoltătoare cu hrana pe care o primesc bolnavii din România nu rezolvă nimic, dar o lege bună care să le asigure o hrană de calitate da! Le mulțumesc colegilor din grupul parlamentar PSD pentru susținerea acestei idei și colegilor deputați George Șoldan și Daniel Suciu, co-inițiatorii proiectului”, a transmis Bogdan Ivan:

Related Articles

Leave a Comment