Acasa Actualitate Din această seară și până luni, cod galben de ger, vânt puternic, ninsori și polei, în întreaga țară

Din această seară și până luni, cod galben de ger, vânt puternic, ninsori și polei, în întreaga țară

Publicat de Radu SÎRBU

Conform ANM, în perioada 11 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00 vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

Meteorologii precizează că vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

Tot de astăzi de la ora 12, până mâine la ora 18, este în vigoare un Cog Galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării. Totodată, vor fi ninsori viscolite și polei în nord-vest, nord, centru, est și sud-est.

Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Related Articles

Leave a Comment