Acasa Administrație Primarul Vlăduț Purja: ”Principala sursă de finanțare a viitoarelor investiții în comuna Târlișua vor fi fondurile europene”

Primarul Vlăduț Purja: ”Principala sursă de finanțare a viitoarelor investiții în comuna Târlișua vor fi fondurile europene”

Publicat de Radu SÎRBU

Anul 2021 se anunță a fi unul care va continua să pună în dificultate multe administrații locale, dar și societatea în care trăim. Săptămâna trecută am stat de vorbă cu primarul comunei Târlișua, pentru a ne spune cum va fi 2021 pe Valea Țibleșului.

În acest an vom continua să acordăm atenție și învățământului și în acest sens pot să vă spun că dată recentă am achiziționat un microbuz școlar nou pentru școala din Agrieș, unitate de învățământ ce a fost recet complet modernizată, la fel cum s-a întâmplat și cu școala din Târlișua, ce se ridică la stanadardul Uniunii Europene”, a spus primarul Purja în deschiderea dialogului.

Notabil, în același domeniu, faptul că Primăria Târlișua s-a mobilizat pentru a veni în sprijinul elevilor și dascălilor din satele comunei, care, periodic, sunt nevoiți să desfășoare cursurile online, dar nu au echipamentele necesare. Astfel, printr-un proiect finanțat din fonduri europene vor fi asigurate echipamente IT, de înaltă calitate, tuturor celor implicați în procesul de învățământ, mai precis achiziții publice de tablete pentru școala online, camere web, proiectoare și ecrane, dar și alte dispozitive pentru susținerea în condiții bune a cursurilor.

Tot cu ajutorul unui alt proiect bazat pe fondurile europene vor fi cumpărate materiale pentru igienă în școli, mai precis măști și mănuși de protecție, dezinfectanți sau termometre digitale.

Pe de altă parte, primarul Vlăduț Purja a ținut să sublinieze că lucrările de extindere a rețelelor de canalizare, investiție realizată din fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare 2, sunt aproape de finalizare, având în plan și mărirea capacității stației de epurare.

Pregătim un proiect prin care să instalăm o centrală pe biomasă pentru a asigura încălzirea instituțiilor publice, dar şi energia electrică necesară pentru iluminatrul public în comună.

Avem și alte proiecte de investiții, însă așteptăm cifrele de buget și noile axe de finanțare din fondurile europene, mai ales că acestea din urmă vor fi principala sursă de finanțare a viitoarelor investiții în comuna Târlișua, întrucât după cum vedem că actuala guvernare nu ne putem baza. în sensul că tăind unele programe de investiții nu au venit cu nicio alternativă. Din păcate suntem pățiți, întrucât vin și spun că 2021 a început cu o veste proastă pentru noi, mai precis în ianuarie am primit o veste proastă de la Ministerul Dezvoltării, prin care proiectul de reabilitare a drumurilor, pe care noi l-am făcut și care era cu contract de finanțar pe celebrul FDI s-a reziliat unilateral, adică ni s-a tăiat o finanțare de 10 milioane de euro, prin care marea majoritate a drumurilor pe care noi le avem în comună erau asfaltate. O să încercăm să depunem proiectul pe măsurile de fonduri europene care vor apărea”, a conchis primarul Vlăduț Purja.

Related Articles

Leave a Comment