Acasa Actualitate (FOTO și VIDEO) Poliţiştii au intrat peste cămătari, la Bistrița. Șase percheziţii în casele suspecţilor, din care 3 persoane au fost reținute

(FOTO și VIDEO) Poliţiştii au intrat peste cămătari, la Bistrița. Șase percheziţii în casele suspecţilor, din care 3 persoane au fost reținute

Publicat de Radu SÎRBU

Ieri, 12 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au descins la locuințele unor persoane bănuite de implicarea în activități de cămătărie și șantaj. Astfel, pentru documentarea activității infracționale, în dosarul aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, la locuințele unor persoane din municipiul Bistrița.

La percheziții au fost descoperite și ridicate bijuterii din aur ( 733 de grame) în valoare de 183.250 lei, suma de 3590 euro și 9995 lei, 2 telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit faptul că, persoanele implicate ar fi împrumutat peste 40 de persoane cu diverse sume de bani, pentru care ar fi perceput dobânzi între 30-40%. Un bărbat de 50 de ani, soția acestuia de 47 de ani și fiul lor de 25 de ani, toți din Bistrița, au fost conduși la sediul poliției, iar după audieri, au fost reținuți pentru 24 de ore.

La activități au participat polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Criminalistic, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Persoanele reținute vor fi prezentate magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.

Related Articles

Leave a Comment