Acasa Actualitate Mâine, începe vaccinarea dascălilor din BN. Peste 600 de cadre didactice vor fi imunizate cu serurile Astra-Zeneca și Pfizer

Mâine, începe vaccinarea dascălilor din BN. Peste 600 de cadre didactice vor fi imunizate cu serurile Astra-Zeneca și Pfizer

Publicat de Radu SÎRBU

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, a anunțat că joi, 26 februarie va începe campania de vaccinare a cadrelor didactice din județ.

Potrivit Prefecturii, procesul de vaccinare se va desfășura în două centre de vaccinare, ambele amenajate pe raza municipiului Bistrița – unul în cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița, de pe strada Constantin Dobrogeanu-Gherea, iar celălalt va funcționa în cadrul Casei Corpului Didactic, pe strada Sucevei.

Pentru buna desfășurare ca procesului, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a întocmit o listă cu profesorii care doresc să se vaccineze, aceștia urmând să fie programați în vederea imunizării cu serul anti-COVID-19. Astfel, nu este necesar ca profesorii să se înregistreze pe platforma de programare, aceștia urmând să fie chemați la unul dintre cele două centre.

Fluxul de vaccinare amenajat în cadrul SVSU Bistrița este destinat administrării vaccinului Astra-Zeneca, unde se vor vaccina profesorii cu vârsta sub 55 de ani.

La centrul amenajat la Casa Corpului Didactic va fi administrat vaccinul Pfizer, destinat cadrelor didactice cu vârsta peste 55 de ani.

Pe lista întocmită de Inspectoratul Școlar Județean figurează un număr de 660 persoane, 355 dintre acestea având sub 55 de ani.

Profesorii vor fi vaccinați și în zilele de sâmbătă și duminică, respectiv 27 și 28 februarie, a mai transmis Instituția Prefectului.

Related Articles

Leave a Comment