Acasa Stiri112 (FOTO+VIDEO) Incendiu violent, astă noapte, la acoperișul unui bloc din Rodna. 180 de persoane au fost evacuate

(FOTO+VIDEO) Incendiu violent, astă noapte, la acoperișul unui bloc din Rodna. 180 de persoane au fost evacuate

Publicat de Radu SÎRBU

Un apel prin 112, dat în jurul orei 3:30, anunța producerea unui puternic incendiu la acoperișul unui bloc de locuințe din localitatea Rodna.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Sângeorz-Băi și Secției de Pompieri Năsăud. Totodată, pompierii voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Rodna, Șanț și Maieru au acordat sprijin.

Când au ajuns la locul solicitării, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu violență, generalizat, pe o suprafață de aproximativ 800 mp, la nivelul acoperișului blocului.

Un număr de 180 de persoane au fost evacuate de către pompierii militari și voluntari ori s-au autoevacuat din imobilul cuprins de flăcări.

Un bărbat în vârstă de aproximativ 70 de ani ani a suferit un atac de panică, a primit asistență de la echipajul de paramedici, dar nu s-a impus transportarea acestuia la spital.

”În urma incendiului, au ars materialele combustibile depozitate în podul blocului și acoperișul acestuia, care realizat din mai multe tipuri materiale, tablă, astereala lemn etc. De asemenea, au fost afectate de fum și smoala topită de pe planșeul de beton 13 garsoniere de la etajele superioare, șapte dintr-o casă a scărilor, respectiv șase din cealaltă. Incendiul a fost lichidat în aproximativ două ore, ulterior au fost îndepărtate elementele de construcție care prezentau riscul prăbușirii”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Pentru evacuarea persoanelor, stingerea incendiului, protejarea locuințelor din imobil și a vecinătăților au intervenit 16 subofițeri și doi ofițeri cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție la înălțime, o ambulanță SMURD și o autospecială de prima intervenție și comandă, precum și pompierii voluntari cu mijloace tehnice de la SVSU Rodna, Șanț și Maieru.

Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

Comitetul Local pentru Situații de Urgenta Rodna a amenajat și pus la dispoziție persoanelor evacuate un spațiu de cazare temporară în sala de sport a localității.

Related Articles

Leave a Comment