Acasa StiriPolitic Senatorul Ioan Deneș: “PSD susține achiziția de măști și echipamente de protecție fabricate în România”

Senatorul Ioan Deneș: “PSD susține achiziția de măști și echipamente de protecție fabricate în România”

Publicat de Radu SÎRBU

“După un an de pandemie, Guvernul Cîțu cheltuie sute de milioane de euro pe măști și echipamente de protecție din import (adesea neconforme), în loc să susțină producătorii autohtoni. În toată Uniunea Europeană guvernele au cumpărat produsele sanitare, cu precădere, de la producătorii autohtoni, ca să-i susțină și să sprijine efectiv economia națională, fara a afecta deficitul balantei comerciale.

Măștile și alte echipamente de protecție făcute în România merg la export și sunt utilizate de germani, francezi ori italieni, iar românii cumpără măști de proastă calitate și care nu oferă protecția necesară, de la tot felul de importatori dubioși care aduc produse neconforme.

Guvernele Orban și Cîțu au dus țara pe ultimul loc în UE la sprijinul economic instituțional acordat. PSD a promovat insistent, spre deosebire de actuala guvernare care a eliminat ori amputat, programe și măsuri care să sprijine mediul de afaceri românesc precum programul Rabla, Rabla Plus, Rabla pentru electrocasnice, Start-Up Națion, cele privind stimularea exporturilor și cele privind susținerea agriculturii”, transmite Ioan Deneș.

Related Articles

Leave a Comment