Acasa Actualitate De astăzi, oricine se poate programa la vaccinare. Listele de așteptare s-au deschis de la ora 9:00

De astăzi, oricine se poate programa la vaccinare. Listele de așteptare s-au deschis de la ora 9:00

Publicat de Radu SÎRBU

Campania de vacccinare din România a intrat de luni, 15 martie 2021, în etapa finală, cea de-a treia, a imunizării populației generale. În localitățile cu rata de infectare de peste 4,5 astăzi începe imunizarea, iar pentru restul vor fi alcătuite liste de așteptare. Oamenii se pot înscrie pe platforma națională de vaccinare sau prin intermediul call-center-ului. Listele de așteptare se vor deschide succesiv, începând cu ora 9.00.

Autoritățile atenționează însă că pot exista perioade de mentenanță în vederea optimizării aplicației, iar în aceste perioade este posibil ca aplicația să funcționeze cu întârzieri. De altfel, duminică seară, platforma nu era funcțională tocmai pentru că se făcea o actualizare.

Programul după care se vor deschide listele de aștepare pe platforma de programare este următorul:

  • 9.00 – 11.00: centre de vaccinare din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna;
  • 11.00 – 13.00: centre de vaccinare din județele Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova;
  • 13.00 – 15.00: centre de vaccinare din București și din județele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov. Peste 1,5 milioane de beneficiari sunt înscrişi pe platforma electronică, din care aproximativ 500.000 sunt din rândul populaţiei generale.

În etapa a III-a a campaniei de vaccinare este inclusă populația generală, dar notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va face în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, adică vor avea prioritate persoanele vulnerabile și lucrătorii esențiali.

Related Articles

Leave a Comment