Acasa Actualitate Revolta continuă la Telciu, acolo unde cetățenii nu doresc să încheie contracte cu Aquabis

Revolta continuă la Telciu, acolo unde cetățenii nu doresc să încheie contracte cu Aquabis

Publicat de Radu SÎRBU

Un nou protest a avut loc astăzi, în comuna Telciu, după ce localnicii au ieșit din nou în stradă pentru a protesta împotriva forțării de către Aquabis ca ei să încheie contractele la apă. Oamenii sunt hotărâți să nu cedeze, mai ales că, mai nou, au fost anunțați că vor fi debranșați de la rețeaua de apă, cu jandarmii, pentru că nu au contracte.

Primarul comunei, Sever Mureșan, a stat de vorbă cu protestatarii, aceștia transmițându-i edilului că doresc Telciul să iasă din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal. Nu este simplu însă, petru că în acest caz Primăria ar trebui să plătească despăgubiri.

Primarul Sever Mureșan le-a promis că doi avocați vor veni în comună ca să sprijine administrația locală să iasă din ADI Apă-Canal într-un mod legal.

Deocamdată, situația este într-un impas. Primăria Telciu a intrat în ADI Apă Canal în anul 2007 și comuna Telciu face parte dintr-un proiect european de apă și canalizare. Oamenii sunt nemulțumiți, în prezent, că plătesc sume prea mari la Aquabis, pentru apa de la robinet.

Related Articles

1 Comentariu

Corina cercea 16 martie 2021 - 17:42

Adevarul e ca peste tot exista contracte la apa,si se plateste cam acelasi tarif.oamenii sunt obisnuiti sa nu dea bani.sa platesti tu 100ron /an la apa,si sa ai masinade splalat,baie,gradina si masina e strivator la cer.

Raspunde

Leave a Comment