Acasa StiriPolitic Senatorul Ioan Deneș: “Economia națională este în derivă. O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”

Senatorul Ioan Deneș: “Economia națională este în derivă. O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”

Publicat de Radu SÎRBU

”Economia națională este în derivă.

PSD a depus o moțiune la Senat împotriva ministrului Economiei. Este o bătaie de joc la adresa antreprenorului român. Fiecare zi în plus cu Năsui la Economie înseamnă câte 100 de milioane euro pierderi pentru firme.
Ministrul Năsui nu are nicio viziune, niciun mesaj pentru antreprenori și a închis toate programele bune pentru economie.

Cu Năsui la Economie, România a ajuns singurul stat membru din U.E. fără o politică industrială activă, fără o strategie de încurajare a capitalului autohton și a domeniilor din economie cu un grad mare de competitivitate. De asemenea, Năsui insistă pe vânzarea pachetelor de acțiuni ale companiilor profitabile în perioadă de criză.

Schema de ajutor de stat pentru HORECA a fost amânată cu 2 ani, deși situația disperată a firmelor din domeniu reclama o aplicare imediată, iar voucherele de vacanță au fost eliminate în acest an, ceea ce îngroapă și mai tare turismul românesc.

Au fost blocate plățile în Start-up Nation. Restanțele se ridică la peste 900 de milioane de lei.

Au fost anulate programele de sprijin a exporturilor.

Măsura 3 – Granturi pentru Investiții, este sabotată prin compromiterea alocării fondurilor, ca urmare a intervenției personale ilegale a lui Năsui în sistemul informatic, ceea ce a determinat și o anchetă DNA.
Am decis să tragem un semnal de alarmă prin această moțiune și cerem puterii actuale să pună binele național mai presus de cel clientelar și să-l demită pe Năsui de la Economie”, a transmis senatorul PSD Ioan Deneș.

Related Articles

Leave a Comment