Acasa Administrație Malurile cursurilor de apă din Rodna, lună și bec. Primarul Tinuț Grapini anunță amenzi usturătoare după acest ”moment zero”

Malurile cursurilor de apă din Rodna, lună și bec. Primarul Tinuț Grapini anunță amenzi usturătoare după acest ”moment zero”

Publicat de Radu SÎRBU

Sosirea primăverii în Țara Năsăudului a scos din nou în atenție o problemă care persistă de ani și ani, și anume: cea a gunoaielor aruncate pe râul Someș.

Aflată practic la izvoarele Someșului, comuna Rodna a fost printre primele localități în care administrația locală s-a apucat să ecologizeze malurile râului și pârâurilor. Prin intermediul ziarului Mesager24.ro, primarul Tinuț Grapini a ținut să facă un apel la cetățeni în a păstra spațiile verzi din vecinătatea apelor curate.

Am intervenit din nou pe malurile cursurilor de apă, în special pe cele ale râului Someș. Manual și mecanizat. Zeci de metri cubi de mizerii. Acum întreaga zonă este lună și bec. Sunt curios cât va ține? Cât timp va fi ferit verdele naturii de nesimțirea unora ?! Degeaba urlăm că e mizerie, că primarul nu face nimic, că trebuie camere de supraveghere și prinși cei ce aruncă mizerii. Iată, că am făcut. În curând vor fi montate și camerele video pentru a fi posibilă identificarea celor ce aruncă mizerii, însă soluția cea mai la îndemână e responsabilizarea fiecăruia dintre noi. Simțul civic. Bunul simț! Aici se vede cât ținem la comunitate! Ne dorim o Rodnă curată? Atunci, hai s-o păstrăm curată! Doar de noi depinde!”, a transmis Tinuț Grapini.

Edilul a atenționat că administrația Rodnei va da amenzi usturătoare celor care mai poluează cu deșeuri malurile cursurilor de apă. ”E doar o chestiune de timp!”, a conchis interlocutorul.

Related Articles

Leave a Comment