Acasa Administrație Din toamnă ne vom putea da cu tiroliana prin pădurile comunei Parva, în primul parc de aventuri din județul Bistrița-Năsăud

Din toamnă ne vom putea da cu tiroliana prin pădurile comunei Parva, în primul parc de aventuri din județul Bistrița-Năsăud

Publicat de Radu SÎRBU

Asigurările ne-au fost date de primarul Ioan Strugari, în contextul în care edilul va semna în aceste zile ordinul de începere a lucrărilor la parcul de aventuri din comuna Parva, obiectivul gândit de administrația locală și finanțat cu banii europeni ai Grupului de Acțiune Locală ”Țara Năsăudului”.

Potrivit edilului, proiectul primului parc de aventuri din Bistrița-Năsăud prevede amenajarea a două zone de interes distincte: o zonă de picnic și o zonă de parc de aventuri.

Zona de picnic va consta într-o amenajare cu trei foișoare din lemn, șase mese cu bănci în sistem monobloc și doua grătare prefabricate. Adiacent zonei de picnic se vor realiza parcări pentru autoturisme și autocare, se va amplasa o cișmea pentru asigurarea parcului cu apă potabilă și se va construi o clădire cu rol administrativ care va conține și grupuri sanitare ce vor putea fi folosite de utilizatorii parcului. Tot în această zonă se va amenaja o platformă pentru colectarea deșeurilor menajere, se va realiza un pod pe frânghii pentru traversarea râului Rebra înspre partea de parc de aventură și se va amenaja accesul către punctul de plecare pe tiroliana pentru adulți.

Zona parcului de aventuri va conține trasee diferențiate pentru copii și adulți, două tiroliene, una pentru adulți și una pentru copii, o zonă pentru practicarea tenisului de masă în aer liber și un pod peste râul Rebra, care va adăposti o casă de bilete și o cafenea. Malurile râului Rebra vor fi asigurate prin realizarea de gabioane din piatră. Ceea ce pare cu adevărat captivant este faptul că parcul va avea un trenuleț turistic care va asigura transportul vizitatorilor, accesul în zona amenajată realizându-se de la nivelul drumului forestier existent.

”Execuția acestui parc de aventuri va fi realizată de către o firmă din Bistrița, termenul de finalizare fiind în toamna acestui an”, ne-a spus primarul Ioan Strugari.

Related Articles

Leave a Comment