Acasa StiriPolitic Deputatul Bogdan Ivan, mesaj acid către actualii guvernanți: ”Guvernul ar trebui să se îndrepte şi spre oameni, nu doar spre contracte grase!”

Deputatul Bogdan Ivan, mesaj acid către actualii guvernanți: ”Guvernul ar trebui să se îndrepte şi spre oameni, nu doar spre contracte grase!”

Publicat de Radu SÎRBU

În cazul unei conferințe de presă susținută la sediul PSD Bistrița-Năsăud, deputatul Bogdan Ivan a ținut să atragă atenția asupra situației în care se află mai bine de 1,5 milioane de români, dintre care circa 6.000 sunt din Bistrița-Năsăud, cărora veniturile le-au fost diminuate pe fondul crizei de coronavirus sau chiar au rămas fără un loc de muncă.

”Mă îngrijorează foarte tare faptul că mai bine de 1,5 milioane de români au veniturile diminuate în această perioadă datorită crizei coronavirusului și proastei sale gestionări. Avem datele oficiale ale Ministerului Muncii și Protecției Sociale și cele de Instituția Națională de Statistică, prin care 1,5 milioane de români au primit șomaj tehnic în această perioadă și, în medie, pentru peste 60% dintre ei acesta nu a depășit 1.000 de lei net/lună. De asemenea, peste 350.000 de români și-au pierdut definitiv locul de muncă în această perioadă. Dacă ne uităm la aceste cifre reci şi ne gândim la dramele pe care le trăiesc foarte mulţi dintre oamenii care vor să muncească, care sunt harnici, care vor să fie lăsaţi să meargă la muncă şi vedem un Guvern care clamează zi-lumină, împreună cu toți reprezentanţii săi din teritoriu, cât de bine duduie economia, cât de bine merg toate, cred că mulţi dintre acești guvernanţi nu trăiesc în România sau merg prea des la Bruxelles sau, așa cum spunea T. Arghezi, ‘una spun, alta fumează””, a spus deputatul Bogdan Ivan într-o conferință de presă.

Parlamentarul social democrat a criticat și modul în care se aplică legile în contextul pandemiei de coronavirus, acuzând că unii sunt sancționați, în vreme ce alții scapă basma curată.

Totodată, social democratul s-a arătat nemulțumit și de modul în care Guvernul României a alocat fonduri pentru susţinerea mediului de afaceri.

”Felicit actualul Guvern al României – o spun la modul sincer, nu peiorativ – pentru performanţa de a aloca 2,4% din PIB pentru reconstrucţia economică, după ce anul trecut a alocat doar 1% în urma crizei de coronavirus, lucru care ne plasează, conform datelor FMI, pe locul 124 din 191 în topul națiunilor care au investit bani în economie pentru a trece peste această criză. Din nou, suntem devansaţi de Congo, Burkina Faso sau Malaezia. Acesta este respectul pe care un Guvern de dreapta îl arată atât antreprenorilor, cât şi angajaţilor, pentru că despre ei este vorba în definitiv, prin proasta gestionare a crizei sanitare, care a dus la o gravă criză economică și, indirect, va duce la o criză umanitară fără precedent în țara noastră. Noi, cei de la PSD, nu avem pretenţia că le ştim pe toate, că doar noi deţinem adevărul absolut, dar, în schimb, am avut dezbateri cu mediul academic, cu medicii, cu asociaţii profesionale, sindicate, patronate, am venit pe masa Guvernului cu un buget alternativ care să rezolve o mare parte din aceste probleme sociale şi economice ale României, cu un plan pentru sănătate și am fost ignorați total. Nu pot să înțeleg logica acestor oameni și nici cu cine se consultă atunci când au ajuns la stadiul în care 80 la sută dintre români spun, prin sondajele de opinie care se fac, că Guvernul ne duce într-o direcție gresită și acești oameni refuză să asculte orice parteneri de dialog social”, a mai adăugat Ivan.

În opinia parlamentarului, Guvernul ar trebui să se îndrepte şi spre oameni, nu doar spre ”contracte grase” și ar trebui să iasă public să explice oamenilor în detaliu măsurile pe care le iau.

”Fac apel disperat la acești oameni pe care românii i-au ales, nu s–au ales ei între ei. Să iasă public, de la preşedinte, la premier, să ne explice concret, răspicat, aşa cum o fac adevăraţii lideri politici din Occident, gen Angela Merkel. Să ne explice foarte clar cine, ce, unde, când și cum. (…) Transmit un mesaj actualilor guvernanți: sper că până la urmă o să înţelegeți că oamenii sunt cei care v-au votat. Nu v-aţi votat voi între voi, aşa că ascultaţi-i pe oameni!”, a încheiat Bogdan Ivan.

Related Articles

Leave a Comment