Acasa Educație-Tineret Doliu la Liceul Economic Năsăud. A murit Mariana Burz, o profesoară respectată de toată lumea!

Doliu la Liceul Economic Năsăud. A murit Mariana Burz, o profesoară respectată de toată lumea!

Publicat de Radu SÎRBU

Sunt clipe de tristețe pentru dascălii și elevii Liceului Economic din Năsăud după ce au aflat că o doamnă care le-a fost aproape mereu nu mai este. Este vorba de profesoara de engleză Mariana Burz, un cadru didactic care care și-a legat nu doar numele, ci și viața de liceul năsăudean. “Aducem un ultim omagiu celei care și-a dedicat decenii din existență profesiei pe care a îmbrățișat-o cu mult devotament. Dumnezeu să o ierte! Odihnă sufletului celei adormite!” au transmis atunci foștii colegi de cancelarie.

A fost profesor, coleg, prieten pentru oamenii din jurul ei. Cordială, firească, deschisă, discretă, calmă și fermă, jovială, dar riguroasă și ponderată. Sunt cuvinte. Dincolo de cuvinte, omul e întotdeauna mult mai mult. Făcea cu implicare, cu energie totul, desfășurarea lecțiilor de zi cu zi, pregătirea unor examene sau organizarea unei excursii. A reprezentat un model pentru elevii ei”, a caracterizat-o profesorul Ștefan Bachiș – directorul Liceului Economic Năsăud.

Născută la 11 ianuarie 1958 în municipiul Gherla, Mariana Burz a absolvit Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, fiind repartizată imediat după terminarea facultății la Școala Generală Rebra, instituție de învățământ unde a predat între 1982 și 1996 iar apoi, din 1996, a predat la Liceul Economic Năsăud. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Related Articles

Leave a Comment