Acasa Actualitate De Ziua Mondială a Sănătății, diplome de apreciere pentru angajații Spitalului Județean de Urgență Bistrița

De Ziua Mondială a Sănătății, diplome de apreciere pentru angajații Spitalului Județean de Urgență Bistrița

Publicat de Radu SÎRBU

Astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, marcată anual la data de 7 aprilie, cadrele medicale și angajații Spitalului Județean de Urgență Bistrița au primit diplome de apreciere pentru efortul depus în toată această perioadă în care întreaga omenire luptă împotriva unui inamic invizibil – virusul SARS-CoV-2.

Inițiativa a venit din partea managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, demersul său fiind susținut și de conducerea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Evenimentul de înmânare a diplomelor către angajații unității medicale a avut în curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, prezenți fiind și o parte dintre angajații spitalului.

”Aș vrea să vă mulțumesc din suflet pentru tot ceea ce faceți în general, în viața de zi cu zi, dar vă mulțumesc în mod special pentru ceea ce ați făcut în ultimul an, în care am trăit perioade complicate și grele cu toții. Dumneavoastră, cu siguranță, aveți o perioadă mult mai grea decât noi, pentru că nu e simplu deloc ca un an de zile, în situație de presiune și stres maxim, să poți să te lupți pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie și pentru a salva vieți. (…) În ultimii 8 ani, conducerea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a tratat cu prioritate tot ce înseamnă sistemul de sănătate din județul Bistrița-Năsăud și aș vrea să mulțumesc tuturor, atât colegilor din Consiliul Județean, cât și celor din managementul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, pentru ceea ce am reușit să facem împreună. (…) Mă bucur foarte mult că am reușit să avem Secție de Anestezie și Terapie Intensivă modernizată, care oferă condiții de muncă și de tratament la cel mai înalt nivel, că am reușit să avem și în Secția de Chirurgie și în alte zone ale spitalului posibilități să facem circuite și să putem izola activitatea pentru secția COVID-19 și mă gândesc ce se întâmpla cu noi și cu cetățenii din județul Bistrița-Năsăud dacă toate aceste investiții făcute în ultimii ani nu erau. La modul cum au arătat și cum arată lucrurile, eu cred că am reușit să trecem cu bine și sunt optimist că vom trece cu bine peste toată această perioadă grea. Specialiștii spun că undeva prin toamna acestui an – sfârșitul acestui an vom putea să reducem din restricții și vom putea să revenim încet, încet la viața normală. (…) Îmi doresc ca Bunul Dumnezeu să vă dea multă sănătate, răbdare, succes în tot ce faceți și să știți că și acolo sus cineva vă iubește”, le-a spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan celor prezenți la evenimentul organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății.

Totodată, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a ținut să îi asigure pe medici că administrația județeană va continua investițiile în sistemul de sănătate.

”Vestea bună pentru noi toți este că investițiile în sistemul de sănătate din județul Bistrița-Năsăud continuă și ele vor fi păstrate la același nivel. Chiar dacă bugetul anului 2021 este unul extrem de sărac, împreună cu colegii mei din Consiliul Județean, am luat decizia ca în proporție de peste 90 la sută, banii de investiții să se ducă spre Spitalul Județean de Urgență, pentru că avem lucrări mari, importante, care trebuie cofinanțate. De asemenea, am luat decizia ca și lucrările strict necesare și care erau neeligibile pe proiecte europene să fie suportate de către Consiliul Județean. Numai aici va trebui să facem un efort de peste 2 milioane de euro”, a mai spus Emil Radu Moldovan.

La rândul său, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a spus printre altele:

”Deși în momentul de față există un atac negativ asupra spitalelor și a personalului din spitalele publice, noi, de Ziua Mondială a Sănătății, vrem să arătăm că ne gândim la lucrătorii din sănătate. Spitalul este ca un mecanism de ceas elvețian – el funcționează în momentul în care toate piesele din interior funcționează. Într-adevăr sunt piese și mai mari, și mai mici, dar toate sunt la fel de importante și nu ar putea funcționa una fără cealaltă. De aceea nu am făcut nicio diferență între personalul spitalului. De la infirmieră, brancardieri, personal administrativ, până la asistentele șefe de secție și medicii șefi de secție, toți vor primi o astfel de diplomă. Este un gest simbolic, fără implicații materiale, dar este un gest care vine din inimă”.

Related Articles

Leave a Comment