Acasa Administrație Orgoliile politice exacerbate în Consiliul Local Târlișua au tăiat subvenția la taxa de salubritate! Nu a contat că de suferit are toată comuna

Orgoliile politice exacerbate în Consiliul Local Târlișua au tăiat subvenția la taxa de salubritate! Nu a contat că de suferit are toată comuna

Publicat de Radu SÎRBU

Chiar dacă disputele electorale ale toamnei 2020 s-au terminat de săptămâni bune, la ora actuală, în comuna Târlișua dezamăgirile politice ale învinșilor au alimentat un scandal de pe urma căruia au de pierdut mai ales locuitorii unității administrativ teritoriale de pe Valea Țibleșului.

Concret, este vorba de taxa de salubritate pe care o plătesc cetățenii acestei comune, taxă care, pentru a veni în sprijinul financiar, a fost subvenționată de la bugetul local încă de acum 2 ani la propunerea primarului Vlăduț Purja. În această primăvară, însă, orgoliile politice exacerbate ale noului Consiliul Local Târlișua au dus la tăierea acestei subvenții la taxa de salubritate. Mai exact, propunerea de a continua pentru veni în sprijinul locuitorilor în acest aspect, propunere inițiată de primarul Vlăduț Purja și materializată într-un proiect de hotărâre, a căzut la votul în plenul legislativului local.

Respectiva taxă de salubritate a fost stabilită la suma de 6,5 lei lunar pentru o persoană , aceasta întâmplându-se în urmă cu doi ani de zile. Atunci, noi, sigur având acordul Consiliului Local, nu numai că nu am majorat taxa, ea a rămas aceiași, 3 lei de persoană, restul sumei de 3,5 lei fiind asigurată ca subvenție din bugetul local. Din păcate, în ultima ședință de consiliu local, la inițiativa președintelui PNL local, Ioan Rus, această subvenție a fost anulată, împotrivă pentru menținerea subvenției fiind chiar și viceprimarul Florin Pop. Nu am reușit să discut cu acei consilierii PSD care au votat împotriva proiectului meu de hotărâre și nu știu ce anume s-a întâmplat”, a explicat primarul Vlăduț Purja.

Potrivit celor spuse de edil, populația comuei Târlișua nu este una bogată, foarte mulți dintre săteni suferind de sărăcie, așa că ”tăierea subvenției nu va putea fi suportată de unele familii”.

Primarul Vlăduț Purja spune că nu știe cum se va mai putea colecta taxa nesubvenționată și mai crede că e nevoie de o nouă discuție în consiliul local pe această temă.

Related Articles

Leave a Comment