Acasa Actualitate Veste tristă pentru Năsăud: a murit profesorul Gheorghe Pleș, fostul director al Colegiului Național ”George Coșbuc”! Era infectat cu Covid

Veste tristă pentru Năsăud: a murit profesorul Gheorghe Pleș, fostul director al Colegiului Național ”George Coșbuc”! Era infectat cu Covid

Publicat de Radu SÎRBU

Învățământul năsăudean este din nou în doliu. Aseară târziu, la vârsta de 75 de ani, s-a stins din viață profesorul de matermatică Gheorghe Pleș – fostul director (în mai multe etape din timp) al Colegiului Național ”George Coșbuc”. Știrea a fost confirmată de către surse oficiale din cadrul liceului năsăudean.

Gheorghe Pleș a murit la secția ATI a spitalului din Bistrița, fiind infectat cu noul coronavirus. Surse spitalicești ne-au spus că dascălul s-a simțit rău în data de 8 aprilie, drept pentru care s-a prezentat la CPU a spitalului din Năsăud. După consult, a refuzat internarea primind medicamentație acasă. A revenit, însă, la spitalul din Năsăud pe 10 aprilie, cu probleme de respirație, fiind internat imediat cu o saturație de oxigen de 75 la sută. Din păcate starea lui a continuat să se deterioreze, astfel că pe 12 aprilie a necesitat transferul la Bistrița.

Profesorul Pleș era unul dintre cei mai apreciați dascăli din Țara Năsăudului, fiind recunoscut ca mare cercetător al istoriei Regimentului de Graniță Năsăudean, mai ales un erudit al istoriei școlillor năsăudene, studii temeinice dezvăluite în mai multe volume de o importanță notabilă pentru ”orașul academicienilor”. Deși era pensionat de ani buni, profesorul Gheorghe Pleș a fost o preznță activă în viața culturală a Năsăudului, păstrând legătura cu foștii colegi și elevi.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Related Articles

Leave a Comment