Acasa Actualitate Primarul Sever Mureșan: ”Consiliul Local este cel ce va decide cine va administra rețele de apă și canalizare din comuna Telciu.”

Primarul Sever Mureșan: ”Consiliul Local este cel ce va decide cine va administra rețele de apă și canalizare din comuna Telciu.”

Publicat de Radu SÎRBU

Administrarea rețelelor de apă și canalizare din comuna Telciu rămâne încă o necunoscută. Un lucru este clar însă: decidentul în acest sens va fi Consiliul Local. Ne-a confirmat acest lucru primarul Sever Mureșan, pe care l-am intervievat asupra acestui subiect fierbinte pentru comunitatea locală, în urmă cu două zile.

În momentul de față, câteva echipe ale primăriei verifică starea contorizării apei în comună. Totodată, se verifică dacă nu sunt defecțiuni pe rețelele interioare, proprii, ale cetățenilor, îndeosebi acolo unde apar consumuri foarte mari la citirea contoarelor.

Vom vedea pe urmă ce urmează să facem, dar, în paralel cu această activitate, aducem la cunoștință cetățenilor și măsuri generale de gospodărire comunală, mai ales că este primăvară și se apropie sărbătorile de Paști. Trebuie să facem cu toții curățenie, dar să o și păstrăm .Vorbim în această perioadă de deșeuri dar și de pericolul pe care îl reprezintă incendiile de vegetație, de tot ce se referă la canalizare sau alte activități legate de o bună gospodărire a comunei.

Revenind, spun că acțiunea de verificare și inventariere a contorizării se va încheia în câteva zile, un raport aferent urmând a fi prezentat în cadrul Consiliului local.

Ulterior, forul legislativ va decide care e direcția ce trebuie urmată în ceea ce privește administrarea și întreținerea rețelelor de apă și canalizare la nivel local.

Deocamdată, din ce constat, văd că forul legislativ ar înclina spre contracte cu societatea Aquabis și a continua în Asociație de Dezvoltare Intercomunitară din acest domeniu. Spun acestea pentru că, săptămâna trecută, la propunerea pe care am făcut-o de a modifica taxele și impozitele locale și a impune taxe speciale pentru pentru apă și canalizare, Consiliul local nu a fost de acord. Aceasta, înseamnă că se dorește să se meargă pe varianta administrării rețelelor de apă și canalizare de către S.C.Aquabis. Toate acestea, probabil, în contextul luării la cunoștință a ceea ce înseamnă retragerea din ADI și Aquabis și a costurilor enorme pe care le-ar avea de suportat comuna în cazul unei retrageri unilaterale, și, mai ales , înainte de termen”, ne-a declarat primarul Sever Mureșan.

Related Articles

Leave a Comment