Acasa Administrație La Căianu Mic, concordie deplină între primarul Paul Știr și Consiliul Local cu efecte benefice pentru dezvoltarea comunității locale

La Căianu Mic, concordie deplină între primarul Paul Știr și Consiliul Local cu efecte benefice pentru dezvoltarea comunității locale

Publicat de Radu SÎRBU

Pentru al nouălea an consecutiv, bugetul de venituri și cheltuieli al comunei Căianu Mic pentru 2021 a fost votat în unanimitate de către Consiliul Local, lucru remarcabil după cum ne-a declarat primarul Paul Știr.

Este o dovadă necontestabilă de bună colaborare între primar și membrii Consiliului Local, de responsabilitate spre folosul comunității locale mai presus de orgolii și calcule politice. Pe de altă parte, trebuie menționat și faptul că la întocmirea bugetului de venituri și cheltuieli a comunei Căianu Mic am fost receptiv la soluțiile viabile propuse de forule legislativ local pentru bunul mers al comunității”, ne-a declarat vizavi de acest aspect primarul Paul Știr.

Potrivit edilului, bugetul pe 2021 se ridică la 18.958.000 lei, sumă mai bună ca cea de anul trecut. Dintre aceștia, 12.819.000 lei, adică 68% din buget, vor fi folosiți pentru Dezvoltare, la asfaltare străzi, cămine culturale, zone de sport și agrement și alte investiții pe care administrația din Căianu Mic și le-a propus în acest an. Un procent de 19% din buget va merge pe partea de Funcționare, 7% va fi folosit la asistență socială, iar cheltuielile de personal reprezintă 6% din bugetul total.

Cu această împărțire venim și să demontăm acel mit pe care unii încearcă să-l consolideze prin afirmații cum că primăriile cheltuie foarte mulți bani cu personalul, cu salariile bugetarilor”, a punctat Paul Știr.

Pe lista de investiții din acest an a administrației din Căianu Mic se regăsesc:

  • Finalizarea lucrărilor la sala de sport;
  • Continuarea modernizării străzilor de interes local;
  • Modernizarea sediului Primăriei și construirea unor spații pentru Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență;
  • Modernizarea Căminului Cultural din Căianu Mare și a celui din Ciceu Poieni;
  • Amenajarea unui parc în Dobric;
  • Amenajare centru civic şi locuri de relaxare în localităţile Ciceu-Poieni și Căianu Mare;
  • Continuarea demersurilor pentru realizarea unui parc industrial și dezvoltarea unei infrastructuri turistice pe plan local.

Related Articles

Leave a Comment