Acasa Uncategorized De mâine, 5 mai, elevii reîncep cursurile după vacanța de Paști. În BN, 26 de localități sunt în scenariul galben iar 36 în cel verde!

De mâine, 5 mai, elevii reîncep cursurile după vacanța de Paști. În BN, 26 de localități sunt în scenariul galben iar 36 în cel verde!

Publicat de Radu SÎRBU

După prelungita vacanță de Paști, cursurile reîncep de mâine, 5 mai, iar astăzi Ministerul Educaţiei a publicat incidenţa cazurilor de coronavirus pe localităţi, în funcţie de care se vor relua școlile. Sunt avute în vedere două scenarii: cel verde, cu toți elevii prezenţi fizic la şcoală, în localităţile unde incidenţa este sub 1 la mie, şi scenariul galben, în localităţile cu incidenţa peste 1 la mie.

Scenariul 1 prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, în localităţile unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2 vizează a) Participarea zilnică, cu prezenţă fizică, în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară; şi b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, acolo unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localităţii nu este declarată starea de carantină.

Rata de incidenţă la care se face referire este cea din ultimele 14 zile.

În baza acestei rate, la nivelul județului Bistrița-Năsăud în scenariul verde se regăsesc 36 de unități administrativ teritoriale după cum urmează:

În schimb, în scenariul galben sunt 25 de UAT-uri, respectiv:

Related Articles

Leave a Comment