Acasa Actualitate Propuneri de relaxare: Fără mască în aer liber, în județele cu grad mare de vaccinare. Vezi modul cum ar putea fi organizate nunți

Propuneri de relaxare: Fără mască în aer liber, în județele cu grad mare de vaccinare. Vezi modul cum ar putea fi organizate nunți

Publicat de Radu SÎRBU

La acest început de săptămână, Ministerul Economiei Noi vine cu o serie de propuneri de relaxare, în contextul accelerării acțiunilor de imunizare a populației prin vaccinarea împotriva Covid.

Respectivele propuneri se referă la participarea la evenimente private a persoanelor vaccinate sau testate anti-COVID și renunțarea la purtarea măștii în aer liber.

Redeschiderea evenimentelor cu număr mare de persoane, cum ar fi nunți, botezuri sau petreceri private pentru persoanele vaccinate, testate sau imunizate în urma vindecării de COVID-19 este pe lista propunerilor Ministerului Economiei.

Altă propunere este aceea de a se redeschide piscinele interioare pentru turiștii hotelurilor care dețin baze de tratament și centre wellness, cu respectarea măsurilor de distanțare în apă.

Ministerul Economiei mai propune eliminarea limitării de 30%, respectiv 50% privind capacitatea de servire și înlocuirea cu mijloace de distanțare reglementate.

În ceea ce privește purtarea măștii, ar urma să fie luată în calcul rata de vaccinare la nivel regional/județean.

dacă nivelul de imunizare este de 50%, masca nu va mai fi obligatorie, în aer liber;
dacă se atinge nivelul de imunizare de 70%, va fi eliminată obligația de a purta mască în spațiile publice.

sursă: digi24.ro

Related Articles

Leave a Comment