Acasa StiriPolitic Deputatul Daniel Suciu: PSD Bistrița va propune ca un procent de 5% din bugetul de venituri proprii al municipiului să fie alocat bugetării participative

Deputatul Daniel Suciu: PSD Bistrița va propune ca un procent de 5% din bugetul de venituri proprii al municipiului să fie alocat bugetării participative

Publicat de Radu SÎRBU

Social democrații din Bistrița vor propune ca un procent de 5% din bugetul de venituri proprii al municipiului pe anul 2022 să fie alocat bugetării participative, a anunțat președintele Organizației Municipale PSD Bistrița, Daniel Suciu.

”Bugetarea participativă a fost o păcăleală, pentru că în bugetul din acest an nu s-a întâmplat nimic. A fost un subiect de campanie electorală, abordat în principal de către PNL și USR – cei care conduc acum Primăria municipiului Bistrița. Noi ne dorim cu adevărat să susținem bugetarea participativă. În acest sens, vom propune ca 5 la sută din bugetul de venituri proprii al municipiului Bistrița pe anul 2022 să fie exact pe acest tip de bugetare participativă”, a spus Daniel Suciu într-o conferință de presă.

Deputatul Suciu a adăugat că, în paralel, PSD Bistrița va demara un concurs de proiecte în toate liceele din municipiu și îi provoacă pe tineri să vină cu propuneri.

”Vom avea și o întâlnire cu Consiliul Județean al Elevilor. Le vom prezenta acest concept și ne dorim foarte mult ca toți tinerii să depună proiecte și să solicităm în numele lor bani de la bugetul municipiului Bistrița pe anul viitor”, a mai spus Suciu.

De asemenea, cu idei pot contribui și cei cu vârste de până la 35 de ani.

”Ne dorim un demers extrem de transparent și toate ideile vor fi transformate în proiecte de hotărâri de Consiliul Local și vom solicita finanțare pentru ele din bugetul pe anul 2022. Nu ne grăbim. Bugetul de anul acesta este deja pregătit, dar cred că cei din conducerea Primăriei Bistrița au greșit că nu s-au gândit la acest lucru. Îi așteptăm oricând pe ceilalți consilieri locali să susțină acest demers. Noi îl susținem din tot sufletul și cred că este un bun început ca din bugetul pe anul 2022 să facem acest lucru”, a adăugat Daniel Suciu.

Liderul social democraților din Bistrița a completat că de acest demers se va ocupa Răzvan Bărbos, împreună cu tinerii din PSD Bistrița.

Related Articles

Leave a Comment