Acasa StiriPolitic Deputatul PSD Bogdan Ivan se zbate pentru ca școlile dezafectate să primească o nouă utilitate publică

Deputatul PSD Bogdan Ivan se zbate pentru ca școlile dezafectate să primească o nouă utilitate publică

Publicat de Radu SÎRBU

În cadrul conferințe de presă de astăzi, deputatul Bogdan Ivan a anunţat că în Comisia de Administraţie a fost dat un aviz favorabil unui proiect de lege iniţiat de PSD prin care fostele şcoli, dezafectate, pot primi o destinaţie de utilitate publică fără avizul Ministerului Educaţiei.

”Săptămâna această, în Comisia de Administraţie am reuşit să trecem o iniţiativă legislativă pe care am iniţiat-o împreună cu preşedintele Comisiei de Învăţământ, Natalia Intotero, prin care primăriile care au în administrare şi unităţi de învăţământ care nu sunt folosite de mai mult de trei ani să poată să schimbe destinaţia, prin hotărâre de Consiliu Local, cu o destinaţie precisă de utilitate publică, fără să fie nevoie să primească avizul din partea Ministerului Educaţiei. E o problemă care a venit din partea primarilor judeţului nostru, care au primit avize şi după 3-4 ani, când au încercat să renoveze şcoli, clădiri care nu mai erau folosite. Propunerea a trecut şi cu votul unor parlamentari ai Puterii cărora le mulţumesc”, a spus Bogdan Ivan.

Potrivit acestuia, în situaţia în care, populaţia şcolară creşte, autorităţile locale sunt obligate să reamenajeze unităţile de învăţământ. Printre primarii care au solicitat promovarea unei legi în acest sens se numără cei de la Lechinţa sau Şintereag care au rămas cu multe spaţii nefolosite, unde nu pot interveni.

Deputatul Bogdan Ivan a adăugat că se au în vedere şi taberele şcolare sau alte imobile precum Sala Polivalentă, care ar urma să treacă în domeniul public al localităţii, chiar dacă nu au carte funciară.

Related Articles

Leave a Comment