Acasa Actualitate Eroii au fost comemorați în satele Telciu și Bichigiu

Eroii au fost comemorați în satele Telciu și Bichigiu

Publicat de Radu SÎRBU

În Ziua Înălțării Domnului și cu ocazia Zilei Eroilor, în comuna Telciu au fost cinstiți toți cei care, din dragoste, credință și patriotism, au făcut sacrificiul suprem pentru țară.

Celebrarea eroilor s-a făcut atât în satul Telciu cât și în satul Bichigiu, prin depunerea de coroane de flori și onorul dat prin intonarea Imnului Național al României de către Fanfara din Telciu.

De-a lungul istoriei, am avut tot felul de eroi: cei care au murit pentru credința străbună, cei care au plecat la război ca să-și apere familiie; cei care au murit în luptă pentru că li s-a promis pământ sau o viață mai bună; cei care s-au sacrificat din dragoste de țară. Au fost oameni excepționali, cu un destin trist. Cu smerenie și recunoștință, astăzi le-am adus un pios omagiu.
Nu trebuie să fim toți eroi. Dar putem, măcar, să încercăm să ne facem datoria cât mai bine, cu responsabilitate și maturitate, cu frică de Dumnezeu și respect pentru semenii noștri. Hristos s-a Înălțat!
” – a ținut să transmită primarul Sever Mureșan după ceremonia desfășurată la Monumentul Eroilor din centrul comunei.

Și Liceul Tehnologic Telciu a ținut să-i comemoreze pe eroii neamului: după o lecție de istorie și patriotism predată de profesorul Cristian Ilovan, au fost depuse coroane de flori la Monumentul dedicat Sfinților Martiri Năsăudeni din fața bisericii din satul Bichigiu.

Related Articles

Leave a Comment