Acasa Actualitate Eroii comunei Târlișua comemorați cu pioşenie şi recunoştinţă. Primarul Vlăduț Purja: ”Noi trebuie să le urmăm exemplul cu mic cu mare”

Eroii comunei Târlișua comemorați cu pioşenie şi recunoştinţă. Primarul Vlăduț Purja: ”Noi trebuie să le urmăm exemplul cu mic cu mare”

Publicat de Radu SÎRBU

Astăzi, de ziua Înălțării Domnului, la noul Monument al Eroilor din fața Căminului Cultural ”Liviu Rebreanu” din comuna Târlișua s-a desfășurat un ceremonial dedicat Zilei Eroilor în prezența oficialităților locale, în frunte cu primarul Vlăduț Purja.

După depunere de coroane, a urmat slujba de pomenire care fost oficiată de preotul paroh Ioan Pop. Însemnătatea momentului a fost subliniată de primarul Vlăduț Purja: ”Suntem azi într-o zi de mare sărbătoare pentru poporul român. Sărbătorim Înălțarea dar și Ziua Eroilor, cei care și-au dat viața pe câmpurile de luptă pentru independența Patriei, pentru bunăstarea noastră. Sărbătorim de fapt ziua celor care au fost cu adevărat patrioți. Noi trebuie să le urmăm exemplul cu mic cu mare. Suntem la un moment de răscruce de aceea trebuie să dăm dovadă de rațiune și mult calm pentru a apăra ceea ce înaintașii noștri au obținut cu prețul vieții”.

Ceremonialul s-a bucurat, în încheiere, de un emoționant moment artistic susținut de elevii coordonați de profesoarele Gabriela Forai și Anda Horoba.

Related Articles

Leave a Comment