Acasa Administrație Primarul Dorin Vlașin a făcut un anunț mult așteptat: ”Săptămâna viitoare încep lucrările de modernizare a 6 străzi din orașul Năsăud!”

Primarul Dorin Vlașin a făcut un anunț mult așteptat: ”Săptămâna viitoare încep lucrările de modernizare a 6 străzi din orașul Năsăud!”

Publicat de Radu SÎRBU

Veste bună dată, astăzi, de primarul Dorin Vlașin după ședința cu dirigintele de șantier și reprezentanții firmei ARL – constructorul ce va pune în practică modernizarea celor 6 drumuri vitregite de soartă din orașul Năsăud: ”Săptămâna viitoare încep lucrările ce au termen de finalizarea luna Mai 2022!”.

Este vorba de străzile Comoara, Avram Iancu, Crişan, Vasile Naşcu, Tudor Vladimirescu şi Dumitru Vârtic, incluse în cadrul proiectului de mobilitate urbană durabilă. Proiectul, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, finanţat prin POR 2014-2020, are mai multe obiective specifice.

Astfel, prin proiect, va fi modernizată infrastructura rutieră, respectiv partea carosabile utilizată în comun de mijloacele de transport public de călători, în vederea reducerii emisiilor de echivalent CO2 din transport construită, în lungime de 3,8 km. Așa cum am amintit, sunt vizate Crişan, Avram Iancu, Andrei Mureşanu, Vasile Naşcu, Tudor Vladimirescu, Comoară şi Dumitru Vârtic. De asemenea, vor fi amenajate trasee pietonale (trotuare) pe o lungime de 2,8 km.

De asemenea, vor fi achiziţionate 5 autobuze electrice, dintre care trei autobuze electrice mici, de aproximativ 10 -15 locuri, şi 2 autobuze electrice mari, de aproximativ 25-30 locuri, destinate transportului public rutier. De asemenea, proiectul prevede construirea unui depou aferent transportului public local de călători inclusiv infrastructura tehnică aferentă şi a 32 de stații de aşteptare a transportului public (autobuze electrice). Va fi creat un sistem de bilete integrate pentru călători („e-bilete” sau „e-ticketing”).

Nu în ultimul rând, va fi creat un sistem de management al traficului, inclusiv a sistemului de monitorizare video, precum și a sistemului de transport inteligente (STI) pe aliniamente urmând să fie plantaţi arbori și arbuști.

Related Articles

Leave a Comment