Acasa StiriPolitic Senatorul Ioan Deneș: ”Provin dintr-o familie tipic țărănească”

Senatorul Ioan Deneș: ”Provin dintr-o familie tipic țărănească”

Publicat de Radu SÎRBU

Senatorul Ioan Deneș, fost ministru al Apelor și al Pădurilor, a fost invitatul lui Cornel Dărvășan în platoul emisiunii ”Știrea cea bună”, loc în care și-a deschis sufletul și a povestit despre copilăria și originile sale.

Ioan Deneș este la al doilea mandat de senator în județul Bistrița. Și-a început activitatea politică în anul 2000 când a devenit consilier local, consilier județean și, mai apoi, Senator în Parlamentul României.

A fost absolvent al Liceului Industrial, secția Electrotehnică și a urmat cursurile Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Chiar dacă provine dintr-o familie numeroasă, de creștini practicanți, cu încă 6 frați, nu a avut o copilărie cu greutăți deoarece nu a fugit de muncă.

După ce a intrat la facultate, pentru a-și plăti chiria, întreținerea și mâncarea, s-a angajat ca electrician la CFR. Dimineața lucra, iar seara mergea la cursuri.

Deneș iubea pădurile încă de când era mic, moment în care mergea la bunicii lui, care locuiau în zonă de munte.

Iubirea de natură s-a transformat, mai târziu, în hobby. Pe lângă activitatea de om politic, Ioan Deneș are și o grădină cu 60 de pomi pe care îi întreține personal.

”Am făcut facultatea la seral, tocmai pentru a mă putea întreține”
”Valoarea oamenilor se vede prin ceea ce fac aceștia, nu prin hainele pe care le au. Fiind învățat cu munca, a trebuit să îmi ajut părinții pentru a-i întreține și pe frații mei. Trebuia să punem 10 farfurii pe masă, la micul dejun, prânz și cină deoarece eram 7 frați, 2 părinți și bunicul care locuia cu noi.

Acest lucru m-a învățat că, în viață, fiecare meserie sau fiecare lucru pe care îl facem este important și trebuie să prețuim acea muncă. Eu întotdeauna am apreciat pe oricine, fie că a fost muncitor necalificat sau profesor universitar cu doctorat”, a mai declarat invitatul nostru.

Pentru că erau penticostali, la școală erau discriminați și profesorii îi puneau în ultima bancă. Însă acest lucru nu i-a descurajat, ci i-a ambiționat să meargă mai departe, cu capul sus și să ajungă unde și-au propus.

”I-am mulțumit mereu lui Dumnezeu pentru că mi-a dat mai mult decât am crezut eu că pot obține”, a mai spus senatorul.

Sursa: a7tv.ro

Related Articles

Leave a Comment