Acasa StiriPolitic Ioan Oltean, omul care a învins DNA-ul după ce s-a dorit scoaterea lui forțată de pe scena politică. ”Mulţumesc Celui de Sus, sunt bine şi în formă, însă nu voi mai candida la nicio funcție în PNL!”

Ioan Oltean, omul care a învins DNA-ul după ce s-a dorit scoaterea lui forțată de pe scena politică. ”Mulţumesc Celui de Sus, sunt bine şi în formă, însă nu voi mai candida la nicio funcție în PNL!”

Publicat de Radu SÎRBU

Ioan Oltean, fost ministru, deputat şi preşedinte al PNL BN, a organizat, astăzi, o conferință de presă în cadrul căruia a anunțat că au fost definitivate toate cele patru dosare penale deschise de DNA pe numele lui în perioada 2013-2015, săptămâna trecută judecătorii pronunţându-se în singurul dosar care a ajuns în instanţă. Fostul lider politic a ținut să sublinieze că venit cu aceste clarificări din respect pentru cei care au avut încredere în el şi pentru a clarifica toate problemele care au pus semne de întrebare asupra corectitudinii sale.

”Săptămâna trecută s-a întâmplat ultimul eveniment, ultimul proces, cauză, în care instanţa s-a pronunţat şi în urma căruia am închis definitiv absolut toate cauzele pe care le-am avut. În perioada 2013-2015, mi-au fost deschise patru dosare penale, cu infracţiunile de trafic de influenţă, complicitate la abuz în serviciu, folosirea influenţei sau autorităţii mele în vederea obţinerii de foloase pentru mine şi pentru alţii şi favorizarea infractorului. Două au fost de răsunet, cea care viza luarea sacului de bani în curtea Bisericii din Chitila, 600.000 euro într-un sac negru legat cu şnur galben, care mi-a creat foarte multe probleme la vremea respectivă şi dosarul care se referă la complicitatea mea la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Din cele patru infracţiuni, una a ajuns în instanţă. Pentru una singură, DNA a întocmit rechizitoriu şi le-a trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dosarul referitor la sărvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu”, a explicat Ioan Oltean.

Fostul deputat bistriţean a precizat că numai acest dosar însumează 13 volume cu 3367 de pagini, cinci ani de luptă în instanţă, pentru ca rezultatul să fie o clasare pe motiv că fapta nu ar exista în Codul Penal. Ioan Oltean nu a fost de acord cu această soluţie, a făcut plângere la Tribunalul Bucureşti, iar miercurea trecută a fost schimbată soluţia şi motivul clasării, şi anume că „fapta nu există”.

Ioan Oltean a făcut plângere şi împotriva Ordonanţei privind clasarea dosarului cu „sacul de bani”, DNA clasând cazul pe motiv că nu sunt suficiente probe pentru trimiterea în judecată. Şi în acest caz, soluţia a fost schimbată în baza aceluiaşi articol că „fapta nu există”.

„Vă spuneam şi acum cinci ani şi jumătate, în ultima mea întâlnire, că nu sunt vinovat, că nu am săvârşit faptele pentru care mi s-a deschis dosar penal şi că voi încerca să dovedesc acest lucru. Cinci ani a trebuit să treacă până când instanţele abilitate s-au convins că faptele nu există. Nu vreau să comentez nici într-un fel decât să mă bucur că lucrurile s-au terminat în felul acesta. Despre umilinţa suferită în această perioadă, despre distrugerea carierei mele, despre multe alte lucruri e tardiv să mai discut, ele s-au întâmplat şi au lăsat urme adânci în viaţa mea. Cu toate acestea, mulţumesc Celui de Sus, sunt bine şi sunt în formă, în măsură să fac politică spre nedumerirea multora dintre colegii mei”, a spus Ioan Oltean.

Fostul deputat a menţionat că aceste dosare au avut rolul de a-l scoate din jocul politic. „S-a dorit scoaterea mea din viaţa politică şi nu aveau altă modalitate, avem rezultate foarte bune, am condus 25 de ani organizaţia din Bistriţa-Năsăud. Întotdeauna, în cei 25 de ani, am fost pe primele zece locuri din ţară. Eram la o vârstă la care încă patru ani aş fi rămas într-o formulă sau alta. M-au scos prin aceste dosare care sunt unele aici, unele la Oradea, la vestitul procuror Munteanu, altele pe la DNA Bucureşti. Nu sunt singurul exemplu, mulţi oameni politici au suferit acelaşi tratament, unii chiar au fost mai grav afectaţi, au făcut şi închisoare luni de zile. Eu am avut noroc pentru că instanţa supremă nu a dat curs cererii DNA să fiu arestat, alţii nu au avut acest noroc şi au făcut ani grei sau luni grele de detenţie. A fost o cheltuială inutilă, distrugerea mea ca om politic şi a familiei. Nu doresc absolut nimănui să treacă prin astfel de momente”, a mai spus Ioan Oltean.

că nu va candida pentru nicio funcţie la alegerile interne din PNL, preferând să rămână un simplu membru, chiar dacă ştie politică şi este încă în formă. Acesta a menţionat că în ultimii cinci ani nu a tras sfori în politică, nu s-a implicat, a fost un simplu spectator şi aşa va rămâne.

Ştiu politică, iertaţi-mi lipsa de modestie, şi sunt totalmente neplăcut surprins de modul în care evoluează scena politică la ora actuală. Cu toate acestea, nu voi candida la nicio funcţie la nivelul PNL. Vor fi alegeri la nivelul de structură locală şi judeţeană, nu mă interesează funcţia de preşedinte a Organizaţiei Judeţene. Nu mă interesează nicio altă funcţie aleasă în viitorul îndepărtat. Vreau să rămân doar un simplu membru al acestui partid, un simplu spectator şi un om care mai comentează, dar în sens pozitiv. Nu am tras niciun fel de sfoară pe parcursul celor cinci ani în politică, nu m-am implicat în niciun fel în cei cinci ani în planul politicii judeţene şi în planul politicii naţionale şi nici nu am de gând să o fac. Cel puţin în momentul acest, planurile mele nu coincid cu planurile făcute de către colegii mei de partid sau din alte partide, pentru că nu vă ascund că s-au făcut destule oferte din partea altor partide politice. Sunt şi voi rămâne un simpli membru al PNL”, a explicat Oltean.

Ioan Oltean nu va mai candida la nicio o funcție în PNL

Fostul lider politic a menţionat că nu va candida, deoarece nu se simte compatibil cu aceste vremuri. „E o generaţie nouă de politicieni, tineri plini de elan, de cunoştinţe, altfel văd politica şi nu vreau să încurc lucrurile. În PNL sunt puţini din cei care au fost pe vremea mea în funcţii de conducere. Preşedintele partidului nu e din generaţia mea, e mult mai tânăr şi nu avea nimic în comun cu PNL la vremea respectivă, doar l-am susţinut să revină, că vechii lui liberali nu vreau să vă spun…”, a menţionat Ioan Oltean.

Ioan Oltean a menţionat că mai mulţi colegi de partid, primari, l-au sunat şi l-au rugat să candideze. „Le-am spus că nu candidez, că nu mă interesează funcţia de preşedinte. E un NU categoric”, a punctat el.

Acesta a precizat că i-a susţinut şi pe Ioan Turc, şi pe Robert Sighiartău. „De obicei, când greşesc o dată, a doua oară mă feresc să mai greşesc. În ambele cazuri. Nu mă voi implica în alegerea preşedintelui Organizaţiei Judeţene. Candidaţii care vor fi nu au decât să-şi facă campanie şi să convingă membrii de partid”, a mai spus fostul parlamentar, exprimându-şi regretul că oameni în care a investit, care confirmau pe vremea sa, astăzi nu mai există din punct de vedere politic.

Related Articles

Leave a Comment