Acasa Actualitate Studiu al Universității Washington: Vaccinurile Pfizer și Moderna pot crea imunitate pe viață pentru cei care au făcut Covid și s-au și vaccinat !

Studiu al Universității Washington: Vaccinurile Pfizer și Moderna pot crea imunitate pe viață pentru cei care au făcut Covid și s-au și vaccinat !

Publicat de Radu SÎRBU

Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Washington arată că imunitatea conferită de vaccinurile ARNm (Pfizer și Moderna) durează mult mai mult decât se credea, și poate proteja organismul ani de zile.

În cazul persoanelor care au trecut prin boală iar apoi s-au și vaccinat, imunitatea poate dura toată viața.

Publicat în prestigioasa revistă științifică Nature, studiul aduce primele indicii că persoanele imunizate cu vaccinurile ARNmesager ar putea să nu aibă nevoie de un rapel suplimentar, atâta timp cât virusul și variantele sale nu evoluează foarte mult față de formele actuale.

În același timp, oamenii de știință avansează posibilitatea ca persoanele care au trecut prin boală iar apoi au făcut și un astfel de vaccin să își păstreze imunitatea chiar și în fața unor variante semificativ modificate ale coronavirusului.

Sursa: Biziday.ro

Related Articles

Leave a Comment