Acasa Actualitate Atențiune! Din 13 august, frontierele Uniunii Europene mai POT FI TRECUTE DOAR cu certificate digitale ce conțin cod QR. Cei care nu au, vor sta în carantină

Atențiune! Din 13 august, frontierele Uniunii Europene mai POT FI TRECUTE DOAR cu certificate digitale ce conțin cod QR. Cei care nu au, vor sta în carantină

Publicat de Radu SÎRBU

Pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute, de vineri, 13 august, ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Aceste documente pot fi eliberate accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.

„Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat”, potrivit GCS.

Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului național al României, conform sursei citate.

Related Articles

Leave a Comment