Acasa StiriCultura Ansamblul Folcloric ”Păunița” din Sângeorz-Băi a sărbătorit 50 de ani de activitate artistică

Ansamblul Folcloric ”Păunița” din Sângeorz-Băi a sărbătorit 50 de ani de activitate artistică

Publicat de Radu SÎRBU

Unul dintre cele mai reprezentative ansambluri folclorice ale judeţului nostru, ce a adus frumuseţea cântecului, jocului şi a portului someşean peste tot în lume, Ansamblul folcloric „Păuniţa” din Sângeorz-Băi a marcat vineri, 20 august, o jumătate de secol de existență.

Evenimentul a avut loc, prin grija Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură, Primăria şi Consiliul Local Sângeorz-Băi, la Centrul Cultural „Iustin Sohorca” organizează, vineri, 20 august, ample manifestări dedicate marcării a 50 de ani.

De la ora 11.00, la sediul Centrului Cultural, a avut loc lansarea cărţii „Folclorul din Sângiorgiul român”, editată de Alexandru Dăbăran şi întâlnirea festivă a generaţiilor de artişti.

Apoi, de la ora 17.00, a fost programat spectacolul folcloric „Păuniţa – 50 de ani”, la care au participat participă generaţiile de dansatori ale ansamblului, în coregrafia lui Maxim Petri. Orchestra populară „Păuniţa” este condusă de Dănuţ Poleac. Pe scenă au urcat soliştii vocali Amalia Ţuţuruga, Oana Hoza, Saveta Jojă, Livia Mihăilă, Elisabeta Guzu, Maria Titiana Sidor şi Cosmin Mocean. Coordonatorul evenimentului a fost directorul ansamblului şi managerul Centrului Cultural Sângeorz-Băi, Florin Hodoroga.

Related Articles

Leave a Comment