Acasa Actualitate Plini de șoferi băuți ori fără permis pe șoselele județului BN, astfel că nu e de mirare că se întâmplă atâtea tragedii!

Plini de șoferi băuți ori fără permis pe șoselele județului BN, astfel că nu e de mirare că se întâmplă atâtea tragedii!

Publicat de Radu SÎRBU

În ultimul sfârșit de săptămânp, 5 șoferi din Bistrița-Năsăud s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși conducând sub influența alcoolului sau fără permis. Valorile indicate de etiloteste au fost foarte mari, cel mai în vârstă dintre conducătorii auto depistați băuți la volan având 73 de ani.

Astfel, duminică, 22 august, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică au oprit în trafic un autoturism pe raza municipiului Bistrița.

A fost identificat conducătorul autoturismul, un bărbat de 37 de ani din municipiu, care prezenta halenă alcoolică.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,95 mg/L alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, fiind continuate cercetările în vederea documentării faptei.

În aceeași zi, în jurul orelor 02:30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe Drumul Național 17 prin localitatea Prundu Bârgăului.

A fost identificat șoferul, un bărbat de 30 de ani din Lunca Leșului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 1,11 mg/L alcool în aerul pur expirat. Acesta a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, urmând documentarea faptei.

Tot duminică, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au oprit în trafic un autoturism pe raza municipiului, strada Drumul Cetății.

A fost identificat șoferul, un bărbat de 73 ani din Blăjenii de Sus care în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că este sub influența băuturilor alcoolice, rezultând o valoare de 0,88 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul autoturismului a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroul Rutier, fiind întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Tot ieri, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pe Drumul Național 17D prin Mititei, un autoturism care a depășit pe linie continuă un alt autoturism, în zona unei treceri la nivel cu care ferată.

A fost oprit autoturismul și identificat șoferul, un tânăr de 25 ani, din Chiuza.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a fost constatat faptul că tânărul figurează cu permisul reținut.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliția Rurală Năsăud, în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Astăzi, polițiștii Biroului Rutier au surprins cu aparatul radar pe Drumul Național 17 prin localitatea Viișoara un autoturism care circula peste limita legală de viteză stabilită pe acel sector de drum.

A fost oprit autoturismul și identificat șoferul acestuia, un bărbat de 44 de ani din Prundu Bârgăului. În urma testării cu aparatul etilotest a șoferului a rezultat valoarea de 0,93 mg/L alcool pur în aerul expirat. Bărbatul i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Conducătorul autoturismului a fost sancționat contravențional conform prevederilor OUG 195/ 2002R privind circulația pe drumurile publice pentru nerespectarea limitei legale de viteză. Totodată, polițiștii Biroul Rutier, au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, urmând documentarea faptei.

Related Articles

Leave a Comment