Home » 16 angajați ai spitalelor din Năsăud și Bistrița, alături de alți 2 de la SAJ, sunt în izolare la domiciliu din cauza femeii din Salva, infectată comunitar cu coronavirus !

16 angajați ai spitalelor din Năsăud și Bistrița, alături de alți 2 de la SAJ, sunt în izolare la domiciliu din cauza femeii din Salva, infectată comunitar cu coronavirus !

Publicat de Radu SÎRBU
6167 Vizualizari

Este alertă la spitalele din Năsăud și Bistrița după cazul nr. 4 de infecție cu coronavirus confirmată la noi în județ sâmbăta trecută, în speță femeia de 51 de ani din Salva. Nu mai puțin de 16 angajați de la cele două unități medicale sunt acum în izolare la domiciliu după ce au avut tangență cu acest caz considerat a fi infectat comunitar, în așteptarea rezultatelor testelor ce le-au fost prelevate ieri.

Defalcat, în această situație la Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud se află 7 angajați, dintre care un medic, 4 asistente și 2 infirmiere, în timp ce Spitalul Județean de Urgență din Bistrița are în izolare la domiciliu 9 angajați.

Lor li se mai adaugă alți doi angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean – secția Năsăud, care au transportat pacienta la spital.

Se presupune că femeia din Salva a contactat infecția cu coronavirusul la începutul lunii martie, după ce ar fi vândut năfrămi la Borșa, acolo unde este o puternică comunitate de oameni ce lucrează în Italia.

Potrivit Bistrițeanul.ro, femeia a fost internată, pe 15 martie, în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa, cu simptome de febră şi tuse iritativă, primele simptome avându-le la domiciliu pe 5 martie.

Pe 20 martie, starea pacientei s-a agravat brusc, fiind transferată la secţia ATI a SJU. Aceasta a fost testată pentru COVID-19, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care a fost transferată la Spitalul de boli infecţioase Cluj-Napoca.

Spre sfârșitul săptămânii, pacienta a început să prezinte simptomele de insuficiență respiratorie și a fost transferată în secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean. Aici au început să se lumineze lucrurile. Dată fiind starea gravă a pacientei și evoluția negativă după câteva zile de tratament, medicii din ATI au cerut efectuarea de urgență a testului pentru COVID 19. A fost izolată conform protocolului stabilit la nivel de spital și toate cadrele medicale au intrat și au tratat cazul echipate în combinezoane COVID 19. Pacienta a ajuns după masă în ATI, iar dimineața următoare a plecat spre Cluj, acolo unde sunt tratați momentan toți pacienții diagnosticați la Bistrița. Ulterior secția a fost închisă pentru dezinfecție și s-a cerut testarea de urgență a întregului personal. Tot circuitul parcurs de pacientă în spital a fost imediat dezinfectat pentru a se înlătura riscurile, arată Bistrițeanul.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"