Home » Amenzi totale de 22.000 de lei și material lemnos fără documente legale, în valoare de peste 20.000 de lei, confiscat în urma unor controale ale polițiștilor și silvicultorilor

Amenzi totale de 22.000 de lei și material lemnos fără documente legale, în valoare de peste 20.000 de lei, confiscat în urma unor controale ale polițiștilor și silvicultorilor

Publicat de Radu SÎRBU
930 Vizualizari

În perioada 1-2 august 2023, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim, au efectuat controale pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și combaterea braconajului piscicol.

Astfel, pe raza județului Bistrița-Năsăud au fost verificate 2 depozite de material lemnos, iar în trafic au fost controlate 18 transporturi de material lemnos. Totodată, au fost legitimate 29 de persoane.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în cuantum de 22.000 lei, toate conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Totodată, ca măsură complementară, a fost dispusă ridicarea în vederea indisponibilizării a cantității de 32,5 metri cubi de material lemnos transportat sau deținut în depozite fără documente legale de proveniență, în valoare de 20.207 de lei.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"