Home » ATENȚIE! De astăzi, 18 mai 2020, se dau amenzi pentru abateri de la starea de alertă

ATENȚIE! De astăzi, 18 mai 2020, se dau amenzi pentru abateri de la starea de alertă

Publicat de Radu SÎRBU
1449 Vizualizari

Guvernul a aprobat astăzi privind instituirea stării de alertă, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020.

Potrivit proiectului de hotărâre, starea de alertă se instituie pe întreg teritoriul ţării, începând cu data de 18 mai, pe o durată de 30 de zile.

“Hotărârea de Guvern conţine trei anexe, aşa cum prevede legea: anexa 1- Măsurile de creştere a capacităţii de răspuns; anexa 2 – Măsuri pentru asigurarea rezilienţei comunităţilor şi anexa 3 – Măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc. Hotărârea de Guvern, odată adoptată, va fi transmisă Parlamentului pentru a încuviinţa starea de alertă şi toate măsurile care se dispun în cadrul stării de alertă”, a spus Orban.

El a menţionat că, odată cu aprobarea hotărârii, în baza legii, Guvernul are la dispoziţie “toate instrumentele legale necesare, inclusiv amenzile”.

Pentru lipsa declarației pe propria răspundere la deplasările din afara localității, pentru nepurtarea măștii în spațiile publice închise și pentru participarea la evenimente culturale, sportive, religioase sau artistice, se aplică amenzi între 500 și 2500 de lei.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"