Home » Au început măsurătorile pentru cadastrul general al comunei Salva

Au început măsurătorile pentru cadastrul general al comunei Salva

Publicat de Radu SÎRBU
108 Vizualizari

Primăria comunei Salva anunţă începerea măsurătorilor, în intravilanul localității, de astăzi 27 septembrie, în vederea înscrierii imobilelor în cartea funciară.

„Pentru o bună desfășurare a activităților de măsurare a terenurilor și construcțiilor, avem rugămintea ca proprietarii să fie acasă și să permiteți accesul pe proprietatea dumneavoastră a echipelor care fac măsurătorile. În cazul în care nu vă aflați în localitate sau sunteți plecați în străinătate, vă rugăm să desemnați o persoana apropiată, un vecin, care sa permită echipelor să poată efectua măsurătorile”, a transmis primarul Gheorghe Onul.

La nivelul comunei Salva, este în derulare un proiect al ANCPI pentru lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară.
Proiectul beneficiază de finanţare din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-202, are o valoare de finanţare europeană, de peste 360.000 lei (cu TVA), fiind vizate peste 1000 de hectare. Execuţia a fost adjudecată, în urma procedurii de achiziţie publică, de SC Dani Building SRL.

Acest program este un ajutor atât pentru fermieri, cât și pentru cetățenii care au venituri mici și care nu pot suporta costurile cadastrului și a întocmirii cărților funciare. Se va stabili corect baza de impozitare pentru impozitul pe construcții și impozitul pe teren la nivelul fiecărei localități.

Se vor debloca tranzacțiile cu terenurile și imobilele existente în extravilan pentru că, dacă terenurile nu sunt intabulate și parcelate, este imposibilă întocmirea contactelor de vanzare- cumpărare. Se vor finaliza Legile Proprietății și se vor degreva instanțele de judecată de procesele aflate pe rol, având ca obiect constatarea vânzării- cumpărării terenurilor aflate în extrravilan.

Se va accelera comasarea exploatațiilor agricole. Se va facilita accesul fermierilor mici la subvenții prin evitarea supradeclarărilor la APIA.

Existând o evidență clară a terenurilor, investitorilor le va fi mult mai ușor să înceapă și să dezvolte afaceri în zonele rurale.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"