Home » Bistrița-Năsăud reprezentată la prestigiosul festival național de romanțe ”Crizantema de Aur” de soliștii Cristina Bugnar și Alexandru Pugna dar și instrumentiștii de la ”Dor Românesc”

Bistrița-Năsăud reprezentată la prestigiosul festival național de romanțe ”Crizantema de Aur” de soliștii Cristina Bugnar și Alexandru Pugna dar și instrumentiștii de la ”Dor Românesc”

Publicat de Radu SÎRBU
99 Vizualizari

”În perioada 21-23 octombrie 2021 în municipiul Târgoviște se desfășoară Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”, ediția a 54-a.
Considerat cel mai longeviv festival muzical din România, organizat fără întrerupere încă din anul 1968 la Târgoviște, prezenta manifestare cultural-artistică are drept scop promovarea romanței ca gen muzical de patrimoniu al culturii naționale.
Evenimentul se desfășoară pe scena Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște, iar conducerea orchestrală este asigurată de maestrul dirijor Ștefan Cigu alături de instrumentiștii valoroși din Orchestra Profesionistă „Dor Românesc” din Bistrița.
Județul Bistrița-Năsăud a fost reprezentat în cadrul concursului de interpretare a romanței românești de Cristina Bugnar, o tânără și foarte talentată interpretă, înzestrată cu voce de aur, fiind deținătoare a prestigioase trofee și mari premii la festivaluri naționale de interpretare a cântecului românesc.
Pe scena festivalului național din acest an a susținut un microrecital sub egida „La izvoarele romanței”, artistul Alexandru Pugna, care a avut un moment impresionat prin piesele alese, dar și prin interpretarea muzicală de înaltă sensibilitate artistică”.

Postare realizată de etnolog prof. Emilia Ometiță, șef – Biroul Cultură Tradițională, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"