Home » Bogdan Ivan: ”Inovarea este cheia dezvoltării României!”

Bogdan Ivan: ”Inovarea este cheia dezvoltării României!”

Publicat de Radu SÎRBU
256 Vizualizari

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a transmis unui grup de experţi europeni reuniţi la Bucureşti pentru a identifica modul în care politicile publice în sfera cercetării şi inovării vor contura viitorul României, că inovarea este cheia dezvoltării României.

”Inovarea este cheia dezvoltării României! Cu acest mesaj am deschis astăzi lucrările grupului de experţi europeni care s-au reunit la Bucureşti pentru a identifica modul în care politicile publice în sfera cercetării şi inovării vor contura viitorul României. Sistemul de cercetare, dezvoltare şi inovare (CDI) din România cuprinde peste 250 de organizaţii publice şi aproximativ 600 de companii. Ecosistemul nostru de cercetare şi inovare beneficiază de oportunităţi fără precedent: avem peste 250 de milioane de euro din fonduri europene în Componenta 9 din PNRR, fonduri prin care cercetarea şi inovarea românească îşi vor pune amprenta la nivel european şi global”, a scris, joi seară, pe Facebook, Bogdan Ivan.

Ministrul Cercetării afirmă, totodată, că România ar putea fi transformată într-un hub pentru tehnologiile inovatoare.

”Prin colaborarea eficientă a instituţiilor guvernamentale, prin politici eficiente de cercetare şi inovare, vom transforma România într-un hub regional pentru tehnologiile inovatoare”, a mai transmis Ivan.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"