Home » Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării: ”345.000 de caziere eliberare gratuit, online, înseamnă tot atâtea ore economisite pentru români”

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării: ”345.000 de caziere eliberare gratuit, online, înseamnă tot atâtea ore economisite pentru români”

Publicat de Radu SÎRBU
83 Vizualizari

La un an de la operaționalizarea eliberării online a cazierului judiciar, peste 345.000 de români și-au descărcat gratuit acest document, ca urmare a interconectării platformei oficiale de plăți online a statului român Ghișeul.ro cu Hub-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne.

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării: „345.000 de caziere eliberare gratuit, online, înseamnă tot atâtea ore economisite pentru români. La fel ca în cazul Ghișeul.ro, vedem o cerere tot mai mare pentru serviciile publice digitale: doar în luna ianuarie au fost înregistrate 50.000 de descărcări online ale cazierului. Prin interconectarea sistemelor informatice ale administrației, creștem numărul serviciilor publice digitale și aducem statul la un click distanță – de oriunde, oricând”.

Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată și sunt asimilate înscrisurilor autentice.

În prima lună a anului 2024, Ghișeul.ro a procesat peste 740.000 de tranzacții, cu o valoare totală de 280 de milioane lei. Numărul tranzacțiilor este cu aproape 15% mai mare decât cele înregistrate în luna ianuarie a anului 2023.

Tot în ianuarie 2024, peste 86.000 de români și-au făcut cont în Ghișeul.ro, iar platforma a fost interconectată cu 25 de noi instituții din administrația centrală și locală.

Până la 31 martie 2024, utilizatorii Ghișeul.ro beneficiază de o reducere de până la 10% la plata integrală a taxelor și impozitelor locale pentru anul 2024.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"