Home » Calificare istorică la prima participare în cupele europene pentru handbalistele de la Gloria Bistrița, după un egal smuls în ultima secundă la Erd

Calificare istorică la prima participare în cupele europene pentru handbalistele de la Gloria Bistrița, după un egal smuls în ultima secundă la Erd

Publicat de Radu SÎRBU
610 Vizualizari

În această seară, glorioasele handbaliste ale județului Bistrița-Năsăud ne-au adus la extaz după un final de infarct în meciul decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei EHF, pe ternul unguroaicelor de la Erd.

Egalul mult visat pentru a merge mai departe în prima aventură europeană a Gloriei Bistrița 2018 a devenit realitate: 24-24, și nu oricum, ci în ultima secundă a unui meci de neuitat.

Și l-a pauză a fost egal, 12-12, chiar dacă Gloria a avut avantaj și de două goluri. În repriza secundă, finalul a fost greu de privit: în minutul 58 și 7 secunde, Bistrița conducea pe tabelă cu 23-21 și părea că nimic nu se mai putea întâmpla, însă unguroaicele au revenit incredibil și cu 5 secunde înainte de final Erd avea 24-23 și calificarea asigurată, după ce arbiterle din Grecia anulaseră în mod inexplicabil un gol alor noastre. Ne-a răzbunat însă veșnica amazoană Ardean Elisei, care a înscris în ultima secundă și a adus nebunia în tabăra noastră.

Astfel, Bistrița merge mai departe în EHF Cup, calificându-se între cele mai bune opt echipe din această competiție și făcându-ne să visăm cu ochii deschiși. Mulțumim, felicitări și succes, fetelor!

În celălalt meci al Grupei C, unul fără miză, MKS Lublin – Odense Handbold 20-33, Odense și Bistrița urcând în sferturi.

Iată cum arată clasamentul final:

  1. Odense 6 5 0 1 175-133 10
  2. Gloria Bistrița 6 2 3 1 141-139 7
  3. Erd 6 2 2 2 158-155 6
  4. Lublin 6 0 1 5 127-174 1

Partida tur din sferturi se va juca în perioada 29 februarie – 1 martie, în timp ce returul este programat pe 7 sau 8 martie.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"