Home » Cicliștii participanți la Turul României, primiți cu mult entuziasm în comuna Căianu Mic. Localitatea condusă de primarul Paul Știr s-a bucurat de expunerea mediatică creată cu această ocazie

Cicliștii participanți la Turul României, primiți cu mult entuziasm în comuna Căianu Mic. Localitatea condusă de primarul Paul Știr s-a bucurat de expunerea mediatică creată cu această ocazie

Publicat de Radu SÎRBU
1033 Vizualizari

Pentru prima dată în istorie, comuna Căianu Mic a fost martora unui tur ciclist profesionist așa cum este Turu României. S-a întâmplat ieri, când cei peste 130 de participanți la competiția sportivă internațională a trecut prin localitățile Văii Țibleșului, în cadrul celei de-a doua etape a turului, pe traseul Satu Mare Bistrița.

Evenimentul a creat emulație la Căianu Mic, localnicii în frunte cu primarul Paul Știr dând un bun exemplu de a-și arăta patriotismul și susținerea pentru această cursă.

”Comuna Căianu Mic, a fost pusă pe harta turismului internațional!

Pentru prima dată în istorie, Turul României la Ciclism este transmis în 50 de țări prin intermediul televiziunii Eurosport!
Nu mai puțin de 24 de echipe profesioniste, cu peste 130 de rutieri, din țări precum Spania, Columbia, China, Irlanda, Polonia, Cehia, Italia, Austria, Germania, Olanda, Noua Zeelandă, SUA sau Bulgaria, printre care 2 echipe pro-continentale: CAJA RURAL, aflată pentru prima dată în România, DROPPER DRONE HOPPER – ANDRONI GIOCATTOLI, o echipă cu istoric la cursele din România. În competiție sunt înscrise și echipele naționale ale României și Bulgariei, precum și toate cele trei echipe continentale din România: MENTORISE ELITE TEAM CFX, GIOTTI VICTORIA SAVINI DUE și TEAM NOVÁK!
Prima etapă a cuprins traseul de 205 kilometri dintre Satu Mare și Bistrița.
Traseul etapei în care este inclusă și comuna noastră: Satu Mare – Hideaga – Mogoșești – Satulung – Arieșu de Pădure – Cătălina – Coaș – Rușor – Târgu Lăpuș – Dămăcușeni – Suciu de Jos – Agrieșel – Târlișua – Spermezeu – Căianu Mic – Uriu – Beclean – Blăjenii de Jos – Bistrița Având în vedere expunerea internațională de care se bucură anul acesta competiția, Federația Română de Ciclism a lansat o provocare comunităților de pe traseul Turului României. Acestea au șansa de a se pune pe harta turismului internațional, dacă ies pe traseu să-i încurajeze pe cicliști prin momente inedite, demne de surprins de către echipele foto-video care documentează Turul.
În colaborare cu Federația Română de Ciclism, ne-am mobilizat și noi astăzi si i-am întâmpinat pe cicliști în mai multe puncte de pe raza comunei, după cum urmează: la intrare în Căianu Mic, în fața liceului, în fața primăriei, între Căianu Mic și Dobric-zona farmaciei și la ieșire din Dobric!
Mulțumesc elevilor noștri din comună și părinților, corpului profesoral și auxiliar, conducerii unităților de învățământ, membrilor consiliului local implicați, colegilor mei din primărie și tuturor oamenilor cu spirit civic care ați participat și ați pus umărul la relizarea frumoaselor momente de întâmpinare și încurajare a cicliștilor pe raza comunei Căianu Mic!
Turul României 2022 este organizat de Federația Română de Ciclism, în parteneriat cu Ministerul Turismului și Auchan Retail România!”, a ținut să transmită cu această ocazie primarul Paul Știr

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"