Home » Cu ocazia hramului ținut pe 20 iulie, la biserica ”Sf. Ilie” din Năsăud au fost aduse centura Sfântului Nectarie din Eghina și icoana Sfinților Martiri de la Aiud, izvorâtoare de mir

Cu ocazia hramului ținut pe 20 iulie, la biserica ”Sf. Ilie” din Năsăud au fost aduse centura Sfântului Nectarie din Eghina și icoana Sfinților Martiri de la Aiud, izvorâtoare de mir

Publicat de Radu SÎRBU
3871 Vizualizari

Pe 20 iulie, credincioșii ortodocși îl prăznuiesc pe marele prooroc Ilie Tesviteanul. În zona Năsăudului este o singură biserică ce hramul Sfântului Ilie, și anume cea mai nouă biserică ortodoxă din orașul Năsăud, amplasată la Valea Spinului, lăcaș de cult păstorit de părintele Iulius Mureșan. După cum a anunțat acesta, și în acest an sărbătoarea hramului va fi una deosebită.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, pentru rugăciunile Maicii Domnului și a tuturor sfinților în acestă noapte în bisericuța noastră au ajuns și poposit spre închinare, bucurie și împreună rugăciune, pentru trei zile, cu ocazia hramului, centura Sfântului Nectarie din Eghina și icoana Sfinților Martiri de la Aiud, izvorâtoare de mir.

Programul va fi următorul:
Sâmbătă, 15 iulie:

  • ora 08.00 Sfânta Liturghie cu pomenirea celor adormiți;
  • ora 19.00 Acatistul Sf Ilie;

Duminică, 16 iulie:

  • ora 09.00 Utrenia;
  • ora 10.00 Sfânta Liturghie, împreună cu părintele Ciprian Pop;
  • ora 19.00 Vecernia și Acatistul Sfântului Nectarie;

Luni, 17 iulie:

  • ora 19.00 Taina Sfântului Maslu”, a transmis părintele paroh Iuliu Mureșan.

Piatra de temelie a bisericii “Sfântul Ilie” din Năsăud a fost pusă de Înalt Preasfințitul Mitropolit și Arhiepsicop Andrei Andreicuț la data de 5 octombrie 2012, lăcașul de cult fiind edificat pe strada Cloșca, pe un teren donat de o văduvă și amplasat în imediata vecinătate a Văii Spinului, în partea de vest a orașului cu implicarea preoților Florin Rusu și Lucian Greab. Așa cum spuneam, lăcașul de cult a fost rânduit exemplar prin strădania părintelui paroh Iuliu Mureșan.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"