Home » Din primăvară, în comuna Rodna încep lucrările de modernizare a trotuarelor și cele de amenajare a pistelor pentru bicicliști de-a lungul DN 17 D

Din primăvară, în comuna Rodna încep lucrările de modernizare a trotuarelor și cele de amenajare a pistelor pentru bicicliști de-a lungul DN 17 D

Publicat de Radu SÎRBU
2505 Vizualizari

Administrația condusă de primarul Valentin Grapini lucrează pentru implementarea unui proiect edilitar ce va avea drept scop modernizarea infrastructurii rutiere pietonale și amenajarea a pistelor pentru bicicliști de-a lungul arterei principale din comuna Rodna, mai precis Drumul Național 17 D. După cum ne-a declarat, astăzi, edilul rodnean, investiția multianuală susținută din bugetul local vizează un tronson ce totalizează 7,5 kilometri, din care pe o porțiune de 5,5 kilometri se va introduce, în plus, și canalizarea pluvială prin întubare sub trotuare. Potrivit estimărilor primarului Grapini, lucrările vor debuta în aprilie 2020.

Cadastrul general al comunei, în grafic

Pe de altă parte, primarul Valentin Grapini a ținut să mai sublinieze că lucrările de cadastrare a Rodnei sunt în grafic, comuna de la poalelel munților cu același nume numărându-se printre localitățile cuprinse în proiectul național de înregistrare sistematică a imobilelor în cadastru și cartea funciară.

”Lucrările de cadastru general sunt necesare și le așteptam cu toții. În 2018 s-a finalizat un sector cu 1000 de imobile din extravilanul localității iar acum suntem în grafic cu finanțarea pentru următoarele 1000 de imobile prin care se va finaliza exttravilanul și va începe perimetrul de intravilan. Cadastrul general al comunei Rodna va avea ca finalitate reprezentarea grafică a tuturor imobilelor în plan cadastral și înscrierea drepturilor de proprietate în cărțile funciare. Practic, după încheierea acestui proiect, cetățenii proprietari din comuna Rodna, dar și alte persoane dornice să investească în zonă în condiții de siguranță cadastrală și funciară, vor putea în timp util să cunoască situația reală privind oricare imobil. De asemenea, se va putea realiza mai ușor tranzacționarea oricărui imobil situat în intravilanul sau extravilanul localității. Foarte important este și aspectul care dă siguranță fermierilor că vor accesa mai ușor subvențiile agricole. Chiar de acolo s-a pornit cu măsuratul, din extravilan, pentru a veni în sprijinul fermierilor”, ne-a spus primarul Grapini.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"