Home » Drum ca-n palmă între Rodna și Valea Vinului realizat de specialiștii de la ”Frasinul”, cu perspective adevărate pentru dezvoltarea turismului montan într-o zonă mirifică!

Drum ca-n palmă între Rodna și Valea Vinului realizat de specialiștii de la ”Frasinul”, cu perspective adevărate pentru dezvoltarea turismului montan într-o zonă mirifică!

Publicat de Radu SÎRBU
152 Vizualizari

Astăzi a fost făcută recepția la finalizarea lucrărilor de modernizare a drumului comunal care leagă Rodna de satul Valea Vinului, eveniment la care au fost prezenți reprezentanții Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Investiția s-a ridicat la circa 3 milioane de euro.

”Drumul Rodna – Valea Vinului (9km) este ca o invitație de a vizita zona turistică a Munților Rodnei și împrejurimile ce abundă de istorie și frumusețe. Așadar, se deschide încă un drum bun, făcut să reziste, cu o garanție a lucrărilor de 72 de luni. Felicitări, domnului primar Tinu Grapini și constructorului care au demonstrat încă odată că unde este voință, ambiție și profesionalism, este și putință. Așadar, invit iubitorii de natură și drumeții să viziteze Rodna și obiectivele turistice din Parcul Național Munții Rodnei, căci drumul este bun”, a transmis președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Lucrările, începute în vara anului 2020, au fost executate de compania Frasinul, în proiect fiind prevăzută modernizarea unui tronson de circa 9 km de drum. Primul strat de asfalt a fost turnat în luna iunie a acestui an, cel de-al doilea fiind turnat în septembrie.

A fost reabilitată partea carosabilă, au fost amenajate rigole și acostamente, au fost montate poduri și podețe și s-au efectuat lucrări de consolidare pe unele porțiuni de drum unde exista risc de alunecări.

Pentru siguranța circulației rutiere s-a montat parapet de tip N2 (pe o distanță de 2.6 km), parapet pietonal (75 m), s-a efectuat marcajul rutier și au fost amplasate 168 de indicatoare rutiere și 9 borne kilometrice.

De asemenea, în proiect a fost prevăzută și montarea a 6 băncuțe cu masă de tip picnic, a 12 băncuțe pentru odihnă și a 6 coșuri de gunoi pentru colectare selectivă.

Investiția în modernizarea acestui drum a fost de circa 15 milioane lei, finanțarea fiind asigurată cu bani guvernamentali prin Programul Național de Dezvoltare Locală, dar și din bugetul local al comunei Rodna.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"